Panenka v lístkovom cestíčku
Matej Šándor a Márió Gombos
kuchári hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 25. januára 2015
kuchári hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 25. januára 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Dáme do chladničky na 2–3 hodiny.
- 2
Na masle s cesnakom urestujeme šampiňóny nakrájané na jemné plátky, osolíme, okoreníme. Nakoniec pridáme baby špenát. Zľahka premiešame a odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť.
- 3
Vychladnutú zmes spojíme žĺtkom a strúhankou. Bravčovú panenku prudko opražíme na olivovom oleji zo všetkých strán, potom vyberieme na tanier a necháme odležať.
- 4
Lístkové cesto vyvaľkáme natenko, potrieme ho žĺtkom, položíme naň panenku a spolu s plnkou zvinieme, potrieme žĺtkom a pri teplote 200 °C upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu