Babičkine pečené buchty s lekvárom
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 13. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Obe múky preosejeme do nádoby, pridáme zmäknuté maslo a jeden žĺtok. Do vlažnej vody pridáme cukor a droždie, dôkladne premiešame, vylejeme do pripravenej múky a pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru. Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nebude lepiť na okraje nádoby. Nádobu prikryjeme suchou utierkou a odložíme na teplé miesto, kým cesto nevykysne.
- 2
Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra. Nožom cesto rozkrájame na rovnaké časti, ideálne na štvorce. Lyžicou na takto rozkrájané cesto poukladáme slivkový džem, potom spájame rohy cesta do tvaru buchty.
- 3
Naplnené buchty poukladáme na vymastený plech, potrieme druhým žĺtkom a necháme ešte asi 15 minút podkysnúť. Pečieme v rúre rozohriatej na 175 °C 10 – 15 minút podľa veľkosti buchiet.
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pokúsime sa zistiť u autorov receptu.