Babičkine pečené buchty s lekvárom

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 13. júna 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Babičkine pečené buchty s lekváromFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
30-35 min
príprava
10-15 min
na 175 °C

Suroviny

400 g
100 g
80 g
2 ks
1 PL
25 g
z 1 citróna
Náplň:
200 g

Postup prípravy

  1. 1

    Obe múky preosejeme do nádoby, pridáme zmäknuté maslo a jeden žĺtok. Do vlažnej vody pridáme cukor a droždie, dôkladne premiešame, vylejeme do pripravenej múky a pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru. Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nebude lepiť na okraje nádoby. Nádobu prikryjeme suchou utierkou a odložíme na teplé miesto, kým cesto nevykysne.

  2. 2

    Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra. Nožom cesto rozkrájame na rovnaké časti, ideálne na štvorce. Lyžicou na takto rozkrájané cesto poukladáme slivkový džem, potom spájame rohy cesta do tvaru buchty.

  3. 3

    Naplnené buchty poukladáme na vymastený plech, potrieme druhým žĺtkom a necháme ešte asi 15 minút podkysnúť. Pečieme v rúre rozohriatej na 175 °C 10 – 15 minút podľa veľkosti buchiet.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist