Foto: slnecnicovka
Sú výborné ako samostatné jedlo ale nahradia aj knedľu k pečenému mäsku. U nás je obľúbená kombinácia s mäsom.
porcie
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny...
-
2
Zemiaky si nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku a posolíme
-
3
Vypracujeme cesto...
-
4
...a než s ním začneme pracovať, dáme variť do väčšieho hrnca posolenú vodu
-
5
Cesto si na doske rozgúľame na hrúbku 5-7 mm a postupne povykrajujeme s pomocou pohára kolieska...
-
6
...a to už stihla zovrieť aj voda, do ktorej ich postupne pohádžeme,
-
7
až nám všetky pekne vyplávajú na povrch
-
8
Uvarené zemiakové kolieska vyberieme sitkom
-
9
na tanier
-
10
a postupne ich poprekrajujeme na štyri časti. Kto má chuť môže krájať aj po jednom koliesku, takto je to rýchlejšie:)
-
11
V miske ich pokvapkáme olejom alebo potrieme masťou aby sa nám nelepili a už nám ostáva len na osmaženej cibuľke podusiť nakrájanú hlávkovú kapustu so soľou a rascou
-
12
a tu je výsledok:)
-
13
...a keďže sme mali ,,výročník", moju drahú polovičku čakalo malé prekvapenie: ježko z celozrnnej obloženej žemličky od @Evusik
varím dnes na obed, ibaže s dusenou kyslou kapustou
P.S.: si dokonalá provokatérka, ale milá!
som nepočula, tobôž neochutnala. Ďakujem za recept. ☼ ☼ ☼