Foto: llilla
mňam! :)
2
porcie
porcie
100 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
175 g |
|
125 g |
|
1/2 kocky |
|
175 ml vlažná |
|
4 PL |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
poter: | |
2 PL |
|
2 ks - strúčik |
|
|
|
top: | |
4 ks |
|
50 g |
|
1 ks menšia |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do vlažnej vody si dáme 1/2 čl trstinového cukru a rozdrvíme droždie. Necháme chvíľku odstáť. Zmiešame si múku so soľou. Do vody pridáme 4 PL oleja. Primiešame múku.
- 2
Vypracujeme si cesto a necháme prikryté vykysnúť 1,5 hodiny.
- 3
Vykysnuté cesto si vyvaľkáme. Potrieme zmesou z pretlaku, cesnaku a oregana, ktorú si zriedime troškou vody a dochutime štipkou soli.
- 4
Navrstvíme si suroviny... tofu, šampiňóny, olivy, cibuľka, paprika. Dochutíme troškou soli a čerstvým mletým korením. Posprejujeme slnečnicovým olejom.
- 5
Šupneme do predhriatej rúry na 15 minút. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
na pohľad vyzerá super
to ma tesi @tedko , ze som ta inspirovala :)