
Torta trochu inak
Čo tak trošku zmeny a skúsiť trochu inú tortu než len čokoládovú alebo ovocnú? Tu je jedna torta...

Kuch
Vianoce sú sviatkami hojnosti. Bolo a je to tak aj u nás, ale sever Slovenska bol vždy chudobný. Takže hojnosť tu podľa receptov našich babiek a prababiek predstavovali makové buchty, kapustníky či tvarohový závin, ktoré si v tomto regióne dopriali najmä na sviatky....

Inšpirácia z lístkoveho cesta
@jerica Keď už idú na rad recepty z lístkového cesta , pridávam ako robím jednoducho tyčinky....

Cuketové kolieska
Mala som doma lístkové cesto, napadlo ma upiecť nejakú rýchlovku s cuketovou pikantnou nátierkou. Tu...

Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých...

Kimchi placičky
Rozmohlo se na Vareše kimchi. Určitě si z něj udělejte pak tyhle skvělé placičky. Množství...

Cibuľový kolač so syrom
Recept pochádza z Francúzska, od známeho kuchára Cyrila Lignac.

Roláda s kuracím mäsom, zeleninou a syrom v lístkovom ceste
Tento recept je jednoduchy, rýchly a chutí super aj studený

Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...

Medvedí koláč
Medvedí cesnak ešte určite nájdete niekde v prírode. Mne tento doniesol manžel od kolegu z práce,...

Pomazánka z choriza
Vše rozmixujeme. Podáváme na pečivu a ozdobíme čerstvou zeleninou nebo i kouskem sýra.

Syrový puding
Do vriaceho mlieka pridáme tuk, soľ a naraz vysypeme múku. Za stáleho miešania vypracujeme hladké tuhé cesto, ktoré...

Syrové jednohubky
Môžeme použiť: syr v črievku, tavený syr, plesňový syr, eidam, nivu... (podľa...

Šunka domáca
br. pliecko nakrájame , sol a cukor rozpustíme v 0, 1 dcl vody a zalejeme...

Pečená červená cibuľa s tymianom a maslom
Najprv odstránime prvú vrstvu šupky cibule. Nožom tesne odrežeme len spodok, aby ste vytvorili rovnú...

Chutná omeleta ako roláda
Komerčný recept<br /> Studenú roládu pripravenú z omelety môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako desiatu. Toto...

Sladkokyselé žampiony
Příjemná chuťovka. Rýžový ocet má specifické aroma i chut. Čím ho nahradit, nevím, ...

Tortičky z lístkového cesta so syrom
Lístkové cesto je vďačná surovina na prípravu pečiva a tak som na Silvestra tiež jedno použila :)

Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú...

Hliva kotúčová na slanine
Mám rád čerstvé huby vo všetkých ich variantoch v našom domácom „jedálničku”. Samozrejme najradšej mám tie...

Vajíčka plnené avokádom
Ak Vám po sviatkoch ostali ešte nejaké vajíčka a vy neviete, čo s nimi, skúste...

Hydinová pečeň po libanonsku
Velmi zajímavá kombinace a překvapivě velmi dobrá. Varianta teplá i za studena.

Zapečený Brie s medom a orechami
Tento recept ma naučil jeden talian žijúci v Kanade počas študijného pobytu v Lisabone. Tento recept...