Trochu zdravšie pagáčiky z cukrovej repy

nickaa - fotkanickaa, 15. januára 2018
Trochu zdravšie pagáčiky z cukrovej repy
Foto: nickaa

Už dlho som rozmýšľala nad zdravšou a trochu inou verziou pagáčikov z cukrovej repy. Tak a toto je môj prvý pokus, myslím, že celkom Zobraziť celý popisUž dlho som rozmýšľala nad zdravšou a trochu inou verziou pagáčikov z cukrovej repy. Tak a toto je môj prvý pokus, myslím, že celkom vydarený.

60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
250 - 300 g
125 g
1 kocka
250 ml
4 PL
4 PL
2 PL
2 PL
 (na potretie)




Postup

  1. 1

    Ako prvé si rozdrobíme droždie do vlažného mlieka, môžeme pridať aj trochu cukru a múky. V miske si nastrúhame vopred uvarenú repku. Pridáme zmäknuté maslo, múku, semienka a soľ.

  2. 2

    Keď kvások vykvasí, môžeme pridať aj ten. Vypracujeme cesto. Ak je lepivé, pridáme trochu múky a ak naopak suché, nespojiteľné, pridáme trochu vlažného mlieka alebo vody.

  3. 3

    Necháme kysnúť na teplom mieste cca 40 minút. Potom cesto rozvalkáme a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na suchý plech a potrieme rozšlahaným vajcom. Ja som vrch posypala ešte soľou alebo vegetou. Pečieme na 200 stupňov cca 10 - 15 minút ale lepšie je ak si to postrážime. Jednoducho upečieme do zlata.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia