Trochu zdravšie pagáčiky z cukrovej repy
Foto: nickaa
Už dlho som rozmýšľala nad zdravšou a trochu inou verziou pagáčikov z cukrovej repy. Tak a toto je môj prvý pokus, myslím, že celkom Zobraziť celý popisUž dlho som rozmýšľala nad zdravšou a trochu inou verziou pagáčikov z cukrovej repy. Tak a toto je môj prvý pokus, myslím, že celkom vydarený.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ako prvé si rozdrobíme droždie do vlažného mlieka, môžeme pridať aj trochu cukru a múky. V miske si nastrúhame vopred uvarenú repku. Pridáme zmäknuté maslo, múku, semienka a soľ.
- 2
Keď kvások vykvasí, môžeme pridať aj ten. Vypracujeme cesto. Ak je lepivé, pridáme trochu múky a ak naopak suché, nespojiteľné, pridáme trochu vlažného mlieka alebo vody.
- 3
Necháme kysnúť na teplom mieste cca 40 minút. Potom cesto rozvalkáme a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na suchý plech a potrieme rozšlahaným vajcom. Ja som vrch posypala ešte soľou alebo vegetou. Pečieme na 200 stupňov cca 10 - 15 minút ale lepšie je ak si to postrážime. Jednoducho upečieme do zlata.
Tiež pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu