Foto: elmer
Skvelý marinovaný losos s kyslou smotanou na opečenom chrumkavom toaste. Luxusné raňajky z pomerne ľahko dostupných a nie drahých surovín. Nie sú to asi Zobraziť celý popisSkvelý marinovaný losos s kyslou smotanou na opečenom chrumkavom toaste. Luxusné raňajky z pomerne ľahko dostupných a nie drahých surovín. Nie sú to asi raňajky na každý deň, no raz za čas...
príprava
Postup
-
1
Začnite lososom...Toho totiž treba namarinovať aspon cez noc aby natiahol všetky chute. Marinádu pripravíte z hrubozrnnej horčice (resp. kremžskej), medu, pomarančovej šťavy a dochutíte soľou a čiernym korením. Základný pomer je 2 diely horčice, jeden diel medu a šťava z polovice pomaranča. Tieto pomery však nie sú záväzné, pretože pomaranč môže mať rôznu veľkosť, med môže byť rôzny druh, horčica rôznej značky. Preto neustále ochutnávajte, až kým sa nedostanete k chuti, ktorá najviac vyhovuje Vám! Niekomu viac sedí ostrejšia chuť po horčici, niekomu možno bude viac vyhovovať o niečo medovejšia marináda. Do marinády následne dajte tenké plátky surového lososa a nechajte cez noc v chladničke marinovať. Pozor, losos sa bude jesť surový. Takže žiadna tepelná úprava ani teraz ani pred servírovaním. Na varení mám rád práve prispôsobovanie si receptov. Hrajte sa s tým!
-
2
Smotana. Šalátovú uhorku nastrúhajte na hrubšom strúhadle a vyžmýkajte prebytočnú šťavu. Zmiešajte so kyslou smotanou a pažítkou. Určite je to skvelé aj s kôprom, no ten som práve nezohnal :)
- 3
Toast. Vyberte si Vaše obľúbené pečivo. Opäť je viac menej na Vás aký druh pečiva si zvolíte. Podstatné je aby ste ho otoastovali do chrumkava na olivovom oleji.
- 4
Keď máte všetko prichystané, treba to už len dať dokopy. Toast, smotana, marinovaný losos. Môžete dozdobiť napr. pažítkou. A máte to...TOP raňajky!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu