Syrovo-zemiakové minigratiny
Jaroslav Wyka
šéfkuchár Natacha Pacal Restaurant v Bratislave, 1. januára 2021
šéfkuchár Natacha Pacal Restaurant v Bratislave, 1. januára 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
15 g |
|
100 ml |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
100 g strúhaný (najlepšie parmezán) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nakrájame na tenučké plátky.
- 2
Smotanu, maslo, pretlačený cesnak, soľ a korenie necháme prevrieť. Pridáme tymian.
- 3
Do vymastenej formy na muffiny (alebo do silikónových košíčkov) striedavo na seba vrstvíme zemiaky, smotanovú omáčku a strúhaný syr (ten by mal byť aj navrchu). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 35 minút.
Tiež zapekané zemiaky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre