Staročeský kapustník
Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 2. novembra 2014
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 2. novembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pokúsime sa vyžmýkať väčšinu škrobu. Kapustu necháme odkvapkať a nakrájame ju na menšie kúsky.
- 2
Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Spolu s kapustou ju vmiešame do nastrúhaných zemiakov. Hmotu zahustíme škrobom, pridáme oškvarky, vajce, osolíme a všetko dôkladne premiešame.
- 3
Vo veľkej liatinovej panvici rozpustíme dve lyžice tuku. Po lyžiciach do neho dáme cesto, vytvarujeme a placky smažíme dozlata pri nízkej teplote asi štyri minúty z každej strany.
- 4
Takto postupujeme, kým nespotrebujeme všetko cesto. Kapustníky rozdelíme na taniere a ozdobíme listovým šalátom. Chutia aj s jogurtovým dipom ochuteným zelenými bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu