Staročeský kapustník

Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 2. novembra 2014
Staročeský kapustník
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
250 g
3 - 4 PL
 (alebo masť)
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pokúsime sa vyžmýkať väčšinu škrobu. Kapustu necháme odkvapkať a nakrájame ju na menšie kúsky.

  2. 2

    Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Spolu s kapustou ju vmiešame do nastrúhaných zemiakov. Hmotu zahustíme škrobom, pridáme oškvarky, vajce, osolíme a všetko dôkladne premiešame.

  3. 3

    Vo veľkej liatinovej panvici rozpustíme dve lyžice tuku. Po lyžiciach do neho dáme cesto, vytvarujeme a placky smažíme dozlata pri nízkej teplote asi štyri minúty z každej strany.

  4. 4

    Takto postupujeme, kým nespotrebujeme všetko cesto. Kapustníky rozdelíme na taniere a ozdobíme listovým šalátom. Chutia aj s jogurtovým dipom ochuteným zelenými bylinkami.

Diskusia k receptu

tonkag
a čo s tymi škvarkami ? len tak ukusovať k tomu ?
hubata
Ja ich robievam ale z kyslej vyžmýkanej kapusty, je to troška iná chuť. Samozrejme tie oškvarky @tonkag asi patria zamiešať do cestíčka....... máš skvelý postreh, ja som si to nevšimla.
redakcia
Dakujeme za upozornenie, do postupu pripravy receptu boli doplnene oskvarky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia