Langoše s medvedím cesnakom
Aj keď v tomto čase už ide medvedí cesnak do kvetu, našiel som ešte lokalitu, kde sa dajú nazbierať mladé lístky....
Cestovinový šalát bez cestovín
Tento recept zvládne aj ten človek ktorý nevie variť. Urobili ho 14 a 12 ročný chlapci
Kuch
Vianoce sú sviatkami hojnosti. Bolo a je to tak aj u nás, ale sever Slovenska bol vždy chudobný. Takže hojnosť tu podľa receptov našich babiek a prababiek predstavovali makové buchty, kapustníky či tvarohový závin, ktoré si v tomto regióne dopriali najmä na sviatky....
Pečená mrkva s bryndzovým dipom
Neverila by som, že mrkva s bryndzou môže chutiť tak skvele....
Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke
V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom...
Maslo a la Paris
Levaduľa, petržlenová vňať a pažítka sa k sebe výborne hodia, čo som mohla aj ochutnať...
Slaný koláčik po našom
Na olivovom oleji si speníme na jemno pokrájanú cibuľku, pridáme zmrazené guľky lístkového šalátu a podusíme....
Syrové pagáčiky bez kysnutia
Niečo malé slané k limonáde, vínu či pivu si doma môžete upiecť raz dva. Tieto...
Slané mandľové slzičky
Nastrúhame syr a zo surovín spracujeme cesto a uložíme ho na noc do chladu.
Meteník
Je to " kabáč" z Liptova z kyslej kapusty. Žiaľ neviem presnú gramáž, lebo ho...
Bezlepkové zemiakové placky
Zemiaky a cibuľu nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme na jemnú kašu. Pridáme 3 strúčiky prelisovaného...
Fazuľové lúsky z anglického stolu
Angličané rádi používají sezamový olej a tenhle recept na fazolové lusky, které jsem ochutnala v rodině,...
Mini bulky s pikantní klobásou a parmazánem
Tak opět něco křupavého a pikantního. Super k pivu a vínu. Jsou výborné, ...
Guacamole
Môj obľúbený tip na rýchlu, zdravú a chutnú večeru - guacamole pomazánka pre milovníkov avokáda a...
Silvestrovské syrové kvetinky
So surovín vypracujeme cesto, všetko poriadne vymiesime, vymiesené cesto necháme odležať najlepšie 2-3 hodiny.
Pizzové slané slimáčiky
Jednduchý a rýchly recept vhodný na oslavy alebo aj na Silvestra :-) najlepšie sú vždy čerstvé.
Chrumkavé paradajkové placky
Recept mám z nového septembrového čísla dobrého jedla, určite stojí za vyskúšanie, čo poviete ??
Nivovo– paprikové šamrolky
Lístkové cesto rozvaľkáme paličkou. Trubičky na šamroly jemne potrieme olejom a rezané plátky cesta navinieme smerom...
Nepravá husacia pečeň
Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.
Langoše
Tieto langoše sme si zamilovali, sú v strede vláčne a na okrajoch chrumkavé.
Pizza buchtičky
Kečup, horčicu, sójovú omáčku, pretlak, curry korenie a bazalku zohrejeme na ohni a...
Mäsové guľky v bagetách
Ponúkam ako inšpiráciu. Chlebové cesto som znova použil od @havino http://varecha. pravda. sk/recepty/rychle-bagety-fotorecept/42022-recept. html. V...
Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa
Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom...
Bramborové lupínky se špenátovo mátovým salátem
Z jarní úrody brambor, špenátu a máty . Inspiraci na salát jsem našla u Jamie...
Zemiakovo-dubáková štrúdla
Od Rakušanov som sa naučila jednu dobrú vec - takmer všetko sa dá zabaliť do štrúdle alebo...
Plnené zemiaky s figami a slaninkou
Najskôr figy blanšírujeme (sparíme) horúcou vodou, aby zmäkli. Zemiaky vložíme do osolenej vody a v...
Hrachovo-zelerová nátierka (vegan)
Blesková nátierka, keď nemám poruke predvarené strukoviny. Základ z hrašky môžeme použiť ako základ odľahčeného...