Syrové pagáče
Syrové pagáče

Nekysnuté syrové pagáče bez lepku videorecept

novalim - fotkanovalim, 27. júna 2024. Komerčný recept.

Nekysnuté syrové pagáče bez lepku sú super rýchlym pečivom, ktoré si môžete pripraviť na raňajky, ako prílohu ku grilovačke alebo aj na výlet do Zobraziť celý popisNekysnuté syrové pagáče bez lepku sú super rýchlym pečivom, ktoré si môžete pripraviť na raňajky, ako prílohu ku grilovačke alebo aj na výlet do prírody. Ak máte radi jednoduché recepty “z jednej misy”, tak tento je presne pre vás. Vyskúšajte ho a inšpirujte sa týmto skvelým receptom.
Zdroj: www.novalim.sk

10 ks
porcií
40 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C
Nekysnuté syrové pagáče bez lepku (videorecept)
Foto: novalim

Suroviny

2 a 1/2 hrnčeka (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
1 hrnček
125 g studené
1/2 hrnčeka (strúhaný)
1 bal.
1 ČL
1 ČL
1-2 PL (nasekané lístky)
Na potieranie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme postupne všetky suché prísady (bezgluténovú múku Promix PK alebo PK špeciál, ďalej soľ, sušený cesnak, kypriaci prášok). Ďalej pridáme nastrúhaný parmezán (môžeme použiť aj iný strúhaný syr výraznej chuti), nasekané bylinky, na strúhadle nastrúhané studené maslo a mlieko.

  2. 2

    Varechou začneme spracovávať z týchto prísad cesto, ktoré napokon ručne vymiesime do kompaktnej hladkej hmoty.

  3. 3

    Na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezgluténovou múkou, cesto rozvaľkáme na menší obdĺžnik a poskladáme na tretiny. Opäť zľahka rozvaľkáme a poskladáme a potom zopakujeme celý proces ešte raz. Celkovo cesto poskladáme trikrát.

  4. 4

    Napokon ho rozvaľkáme na hrubo (asi 2 cm hrúbka) a okrúhlou vykrajovačkou vykrajujeme pagáče. Kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozmiešaným vajíčkom, posypeme soľou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C asi 20-23 minút do zlatohneda. Po dopečení necháme vychladnúť.

  5. 5

    Tieto nekysnuté syrové pagáče bez lepku chutia najlepšie za čerstva, ak ich nezjete, môžete ich v igelitovom vrecúšku zmraziť a použiť neskôr.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia