Chutné minirožteky

vanilka18 - bez fotkyvanilka18, 13. decembra 2009
Chutné minirožteky
Foto: vanilka18

Tento recept sme si obľúbili so sestrou. Obe ho robievame na Veľkú noc a na Vianoce. Stretneme sa s rodinami a "súťažíme", ktorá urobila Zobraziť celý popisTento recept sme si obľúbili so sestrou. Obe ho robievame na Veľkú noc a na Vianoce. Stretneme sa s rodinami a "súťažíme", ktorá urobila chutnejšie a krajšie ;-)

Suroviny

500 g
1 kocka
250 ml
štipka
150 ml
NÁPLŇ:




Postup

  1. 1

    Do časti vlažného mlieka so štipkou cukru rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Ten prilejeme do múky, pridáme ostatné prísady a dôkladne vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 dielov. Z každého dielu vyvaľkáme kruh, ktorý rozdelíme na osminky. Na každý kúsok cesta položíme najskôr 1/2 kolieska šunkovej salámy, na to koliesko suchej salámy a navrch kôpku nastrúhanej Nivy.

  3. 3

    Zabalíme do rožteka, začíname širokou stranou cesta, cíp necháme pod rožtekom, aby sa nám pri pečení nerozbalil. Potrieme žľtkom a posypeme rascou alebo makom. Upečieme doružova.

  4. 4

    Pozn. Rožteky môžeme plniť i inými surovinami - napr. kapusta + údené mäso, špenát + cesnak. Taktiež ich môžeme plniť sladkými plnkami (potom toľko nesolíme cesto a dáme viac cukru), napr. tvaroh, mak, lekvár, orechová plnka, jablká, puding.

Diskusia k receptu

maci1111
Na Silvestra budu urcite na stole. Mnam, uz sa tesim, ale ci sa podaria tak ako na obrazku, tam su krasne