Cuketovo-mrkvový chlebík s fetou
Či už na večeru, raňajky, alebo ním prekvapiť hostí.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
1 ks |
|
220 g |
|
8 g |
|
3 ks |
|
150 g |
|
100 g |
|
1 KL sušená |
|
2 KL čerstvá |
|
100 ml |
|
150 ml |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cuketu s mrkvu očistíme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Najlepšie je použiť mladú cuketu bez semiačok. Dáme do hrnca a asi 8 minút podusíme na troche olivového oleja, alebo len tak na sucho keďže cuketa pustí trochu vody.
- 2
V osobitnej miske metličkou trochu vymiešame vajcia, pridáme soľ, olivový olej, petržlenovú a nasekanú kôprovú vňať, biely jogurt a všetko dobre metličkou zamiešame. K tomu potom pridáme podusenú cuketu s mrkvou. Ak je v hrnci ešte šťava, tak ich troch pritlačíme o okraj hrnca lyžicou a šťavu vytlačíme. Dodáme cheddar syr nastrúhaný na hrubom strúhadle a rozmrvenú fetu. Dobre varechou zamiešame.
- 3
Nakoniec postupne pridáme múku s práškom do pečiva a lyžicou zapracujeme aby sme nemali hrudky. Plech na chlebík si vymastíme olejom a vysypeme múkou, nalejeme hmotu a uhladíme stierkou. Pečieme na 180 C asi 50 minút. Hotový chlebík bude krásne rozvoniavať .
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež chlieb:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu