Cuketový chlieb
Cuketový chlieb

Cuketovo-mrkvový chlebík s fetou

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 5. júna 2021

Či už na večeru, raňajky, alebo ním prekvapiť hostí.

12
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
1 ks
220 g
8 g
3 ks
150 g
100 g
1 KL sušená
2 KL čerstvá
100 ml
150 ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cuketu s mrkvu očistíme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Najlepšie je použiť mladú cuketu bez semiačok. Dáme do hrnca a asi 8 minút podusíme na troche olivového oleja, alebo len tak na sucho keďže cuketa pustí trochu vody.

  2. 2

    V osobitnej miske metličkou trochu vymiešame vajcia, pridáme soľ, olivový olej, petržlenovú a nasekanú kôprovú vňať, biely jogurt a všetko dobre metličkou zamiešame. K tomu potom pridáme podusenú cuketu s mrkvou. Ak je v hrnci ešte šťava, tak ich troch pritlačíme o okraj hrnca lyžicou a šťavu vytlačíme. Dodáme cheddar syr nastrúhaný na hrubom strúhadle a rozmrvenú fetu. Dobre varechou zamiešame.

  3. 3

    Nakoniec postupne pridáme múku s práškom do pečiva a lyžicou zapracujeme aby sme nemali hrudky. Plech na chlebík si vymastíme olejom a vysypeme múkou, nalejeme hmotu a uhladíme stierkou. Pečieme na 180 C asi 50 minút. Hotový chlebík bude krásne rozvoniavať .

  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia