Pečené kura a Hokkaido pyré

beata123 - fotkabeata123, 16. decembra 2016
Pečené kura a Hokkaido pyré
Foto: beata123

Jednoduchý a chutný recept či už na ľahký obed alebo večeru :)

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Ako prvé si umyjeme a osušíme kuracie stehná. Následne si ich osolíme a okoreníme a uložíme na pekáč poliaty olejom. Necháme predhriať rúru na cca 180°C.

  2. 2

    Následne si umyjeme tekvicu a pokrájame ju na malé kúsky a spolu s niekoľkými kvapkami oleja a štipkou soli ju rukou premiešame v miske. Takto pripravenú tekvicu uložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Spolu s mäsom ich môžme dať piecť.

  3. 3

    Keď bude mäsko po cca 35 - 40 min hotové, môžme ho vybrať. Je možné, že tekvica bude potrebovať trošku viac času, takže ju tam môžme nechať, prípadne zvýšiť teplotu.

  4. 4

    Keď bude tekvica mäkká, vytiahneme ju. Rozmixujeme ju alebo popučíme spolu s pretlačeným cesnakom a niekoľkými lyžicami oleja. Ak je kaša príliš hustá, môžme pridať aj trochu mlieka (ako k zemiakovej kaši). Zmiešame ju ešte s čerstvými alebo sušenými bylinkami a dochutíme soľou a korením. A jedlo je hotové :) Mäsko podávame s krásne oranžovým pyré. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

babidka
Robievam casto maso s tekvicovou prilohou lebo si sami vypestujeme tekvice roznych chuti, toto bude urcite velmi chutne a rychle:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia