Haruľa s mrkvou, zelerom, ... fotorecept
Foto: gordonko
...to, že som sa dnes zasa ,,napráskal,, k prasknutiu má na svedomí @Dadecova Zobraziť celý popis...to, že som sa dnes zasa ,,napráskal,, k prasknutiu má na svedomí @Dadecova a jej mrkvová pochúťka. Ludé moji, ono to chutí skvele, je pravda, že som tam pridal, aj čo písané nebolo, ale neoľutujete, ak to vyzkúšate ....
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...pre upresnenie , váhu nepoužívam a váha surovin je iba približná ... použil som 2/3 mrkvy z kilogramového sáčku, syr, čo máte možnosť vidieť som nedal celý a zo zemiakov som ešte dva odobral na polievku
-
2
postrúhame si z očistaných surovin zemiaky, mrkvu - tej mam 2 x viac ako zemiakov
-
3
tvrdý syr eidam
-
4
8 strúčikov cesnaku
-
5
pokrájaná cibuľa a dve vajíčka
-
6
okoreníme čiernym korením a majoránom
-
7
osolíme alebo ovegetujeme
-
8
pridáme hladkú múku - podla uváženia, ja som dal asi 8 - 10 lyžíc
-
9
a štvrtinu zelerovej hlavy postrúhanej nadrobno
-
10
podľa potreby zriedime mliekom a vymiešame
-
11
cesto máme hotové , ideme vysmážať
-
13
testujem novú keramickú panvicu ...ale bez oleja to nejde , troška oleja treba
-
14
a prvé kúsky máme hotové , ochutnáme a podľa potreby dochutíme
-
15
nuž a k hotovému obedíku už len..... DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu