Letná omáčka zo žltej maslovej fazuľky s kôprom a bravčovým perkeltom na vrchu fotorecept
Foto: pusta
Z druhej polovice žltej maslovej fazuľky som pripravila letnú, jemnú a osviežujúcu omáčku s kôprom a na vrch som dala trošku perkeltu z bravčového Zobraziť celý popisZ druhej polovice žltej maslovej fazuľky som pripravila letnú, jemnú a osviežujúcu omáčku s kôprom a na vrch som dala trošku perkeltu z bravčového pliecka.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks stredne veľká |
|
2-3 strúčiky podľa veľkosti |
|
2-3 PL |
|
1 čajová lyžička |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
na perket: | |
200 g |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
p.p |
|
1 -2 PL |
|
Postup
-
1
Maslovú žltú fazuľku som zbavila bočných vlákien, odrezala som oba konce a očistené struky som umyla a...
-
2
pokrájala som ju šikmo na cca 0,5 cm kúsky.
-
3
Očistenú cibuľu som pokrájala na jemno.
-
4
Pokrájanú žltú maslovú fazuľku som dala variť do osolenej vody aj s bobkovým listom, varila som ju cca 10 minút,ešte sa bude variť so zásmažkou.
-
5
Očistila som strúčiky cesnaku.
-
6
V panvici na rozohriatom oleji som pripravila zásmažku z cibuľky, múky, papriky a nariedila som ju mliekom a priliala som ju...
-
7
...do variacej sa fazuľky, spolu som varila ešte 15 minút, potom som vypla plyn, pridala som prelisovaný cesnak a prikryté pokrievkou som nechala chvíľu postáť, aby cesnak omáčku pekne prevoňal.
-
8
Kôpor som umyla, odstránila som stopky a nasekala som ho na jemno. Pridala som ho do hotovej omáčky, ktorú som dochutila octom a cukrom.
-
9
Bravčové pliecko som pokrájala na menšie kocky.
-
11
Na cibuli orestovanej na oleji som opiekla kocky bravčového pliecka.
-
12
Primiešala som mletú červenú sladkú papriku, podliala trochou vriacej vody, osolila a prikryté pokrievkou som mäsko udusila do mäkka, za občasného podliatia vodou. Vo výsledku šťavy nemá byť veľa a treba dávať pozor, aby sa paprika nepripálila, šťava sa nezahusťuje múkou, ale šťavičku zahustí rozvarená cibuľa.
-
13
Na tanier som dala hotovú omáčku zo žltej maslovej fazuľky a doprostred som dala jednu malú naberačku bravčového perkeltu. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky. Ak sa cukor vynechá alebo nahradí umelým sladidlom, omáčka je vhodná aj pre diabetikov.
A k receptu: toto je jedlo, ktoré môžem hocikedy a hocikoľko!!!! :)