Foto: mariaklara
Tento recept mám od mojej krstnej mamy, možno sa opýtate, prečo RS, nuž preto, že voľakedy dávno bola krstná mama v kúpeľoch, jej spolubývajúca Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej krstnej mamy, možno sa opýtate, prečo RS, nuž preto, že voľakedy dávno bola krstná mama v kúpeľoch, jej spolubývajúca pracovala v konzervárňach v RS, kde spracovávali uhorky a ten recept je od nej. Tak preto uhorky - RS.
porcií
Postup
-
1
Pripravíme si sladkokyslý nálev.
-
2
Nálev si pripravíme studený, ide len o to, aby sa rozpustil cukor. Bobkové listy postriháme nožničkami na malé kúsky, aby sa dostali všade.
-
3
Uhorky umyjeme, ak sú veľmi špinavé, tak ich očistíme kefkou. Umyté poukladáme na utierku, aby obschli.
-
4
Potom ich poukladáme do pohárov. Na spodok do pohára môžeme dať kôpor, kúsok mrkvy alebo cibuľku. Zalejeme sladko-kyslím nálevom.
-
5
Zatvoríme viečkom a nasunieme pliešok. Otočíme opačne, aby sme zistili, či viečko dobre drží. Poznáte niekto ešte tieto viečka?
-
6
Tieto viečka a pliešky používam už asi 20 - 25 rokov. Stále dobre držia.
-
7
Toto je detail toho pliešku. Teraz sa už nevyrábajú, čo je myslím veľká škoda.
-
8
Poháre preložíme do hrnca, zalejeme vodou a sterilizujeme. Ak teplomer vystúpi na 100° C vypneme sporák a uhorky hneď vyberieme. Necháme aj s plieškami vychladnúť.
-
9
V tomto hrnci sa sterilizovali.
-
10
A tu už sú vychladnuté a plieškov zbavené poháre.
my mame najradsej tiez sladkokysle.