Foto: mataliptak
Robila som ich prvý krát ale sú úžasné a iné už robiť ani nebudem :-))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tri hrnčeky múky nasypeme do misky ...žltky s mliekom vymiešame a prilejeme ku múke ...poriadne to premiešame a pridáme vyšlahaný sneh z bielkov, zlahka to premiešame ... rožky nakrájame na malé kocky a pridáme k pripravenému cestu ... hrnčeky ,ktorými sme merali suroviny vytrieme olejom a naplníme zmesou ... hrnčeky vložíme do hrnca s vriacou vodou ale voda nesmie siahať vyššie ako do polovice hrnčeka , prikryjeme a varíme 30 minút na nie velmi silnom ohni ... ked robíte z troch hrnčekov tak na varenie treba asi tak 6 alebo 7 hrnčekov ...
-
2
Opatrne vyberieme z vody a ked trochu vychladnú tak ich ostrím nožom po krajoch uvolníme a vyklopíme ... nakrájame na krúžky a možeme podávať k mäsku ... dobrú chuť :-)
/chichi, z vlazneho mlieka som si spravila horuce, lebo som odbehla ku dveram, kde klopala suseda a neodlozila som hrncek zo sporaka. No a kvasnice som si trosku uvarila/ a dalsi som este neurobila.Aspon mam moznost hned skusat. Dufam, ze sa podaria