Knedličky zo šálky

mataliptak - fotkamataliptak, 3. decembra 2011

Robila som ich prvý krát ale sú úžasné a iné už robiť ani nebudem :-))

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 hrnčeky
3 hrnčeky
3 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Tri hrnčeky múky nasypeme do misky ...žltky s mliekom vymiešame a prilejeme ku múke ...poriadne to premiešame a pridáme vyšlahaný sneh z bielkov, zlahka to premiešame ... rožky nakrájame na malé kocky a pridáme k pripravenému cestu ... hrnčeky ,ktorými sme merali suroviny vytrieme olejom a naplníme zmesou ... hrnčeky vložíme do hrnca s vriacou vodou ale voda nesmie siahať vyššie ako do polovice hrnčeka , prikryjeme a varíme 30 minút na nie velmi silnom ohni ... ked robíte z troch hrnčekov tak na varenie treba asi tak 6 alebo 7 hrnčekov ...

    Knedličky zo šálky - obrázok 1
  2. 2

    Opatrne vyberieme z vody a ked trochu vychladnú tak ich ostrím nožom po krajoch uvolníme a vyklopíme ... nakrájame na krúžky a možeme podávať k mäsku ... dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

hubata
ááá .... toto mám ešte z časopisu Život a keďže som sama tak si pre seba urobím len jeden mini knedlík. A krájam ich niťou, lebo nožom sa mi potlačia. Je to vynikajúci receptík, vďaka za spomienku.
mataliptak
ja som ich krájala nožom a nádherne sa krájali :-)) ja ich mám z vianočnej kuchárskej knihy ...
jelenik
uz idem skusit, lebo kvasok na knedlu som po dlhej dobe dnes "nezvladla"
/chichi, z vlazneho mlieka som si spravila horuce, lebo som odbehla ku dveram, kde klopala suseda a neodlozila som hrncek zo sporaka. No a kvasnice som si trosku uvarila/ a dalsi som este neurobila.Aspon mam moznost hned skusat. Dufam, ze sa podaria
marcy
tieto nádherné knedlíčky je dobre dať do kónických hrnčekov ( dno je menšie než vrchný okraj ) mám ich v kuchyni veľa...lepšie pôjdu von z hrnkov :))
mataliptak
@marienka44 ano tieto knedliky sa možu podávať ku všetkému namiesto klasickej knedle ... ja som ich podávala k mäsku z jelena . @marcy ja som takéto hrnčeky nemala ale aj z týchto mi krásne vyšli von , len som kraje trochu povolila nožom a už to šlo :-))
nympha11
@mataliptak ja ich tiež robím, dávam do nich aj trocha petržlenovej vňate :-D a raz ked som nemala času babrať sa s hrnčekmi, tak som dala do sáčku a tiež boli super ;-)
paeva
dajô sa plné hrnčeky, alebo cesto napuchne? keby som dala do sáčka, nepretrhne sa?
darinka
Mnam je vyborna dnes k segedinu a robila som ju v babovkovej silikonovej forme ako tu niekto radil s viedenskou knedlou dokonca sama vypadla z formy hned po vybrati z hrnaca. Dakujem