Jednoduchá ryža

matus113 - fotkamatus113, 26. novembra 2009
Jednoduchá ryža
Foto: Matus113

Neviete ako jednoducho pripraviť ryžu? Tu je jednoduchý návod.

5
porcií
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ryžu premyjeme pod teplou vodou, aby pustila škrob. Dáme do zapekacej (jenskej) misy v pomere koľko ryže, raz toľko vody.

  2. 2

    Pridáme nakrájanú cibuľku a dochutíme vegetou.

  3. 3

    Podľa chuti sa pridáva hrášok, kukurica a pod.

Diskusia k receptu

Vymazať
laikcenzorom
Premývať pod teplou vodou z vodovodu, nie je práve šťastný nápad. Viete čo všetko táto voda obsahuje, aby nezanášala potrubie vápnikom?
Vymazať
58vlasta
A dobré je dať polky cibule alebo jablka a napichať do nich klinčeky. Výborná aróma...Niekedy dám ryžu do mikroténového vrecka/ umytú/, pridám nakrájanú cibuľu, soľ, trošku vegety a poprepichujem sáček vidličkou a dám variť do vody. pridám 1 -2 lyžice oleja alebo kúsok masla. Nechať v sáčku miesta, nakoľko ryža naberie na objeme. Varím asi 15 minút./vrieť/
Vymazať
58vlasta
Áno, máš pravdu, laikcenzorom, sáček/ ani sáčok / nie je ani v pravidlách slov. pravopisu. No, kôň má štyri nohy a ...A do ryže tiež pridávam hrozienka.
Vymazať
ludka1
Ja keď robím ryžu tak po umytí ju osuším, opražím na troške oleja bez cibuľe, a v zapekacej mise zalejem vriacou vodou s troškou soli a niekedy pridám aj karí korenie a dusím v rúre. Tej vody dávam na 0,5kg ryže je 1liter. Poviem vám je krásne rozsýpavá, nelepí sa ani po vychladnutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia