Rukolová nátierka

mitzy - fotkamitzy, 9. marca 2017
Rukolová nátierka
Foto: mitzy

Pikantná nátierka na pečivo plná vitamínu C.

35 minút
príprava

Suroviny

200 g
2 hrste (zmes)
1-2 PL
1-2 PL
1 strúčik
2 štipky
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Zmes orechov namočíme na pol hodinu. Rukolu umyjeme. Cesnak očistíme a pokrájame.

  2. 2

    Rukolu zmixujeme s orechami, pridáme horčicu, olej, cesnak a znovu zmixujeme. Pridáme soľ, pár kvapiek citrónovej šťavy a premiešame.

  3. 3

    Hotovo :) Natrieme na chutné chrumkavé pečivo, alebo použijeme ako "pesto" na cestoviny s hoblinami parmezánu. Dobrú chuť!

    Rukolová nátierka  - obrázok 3

Diskusia k receptu

chica114
Mňam :-P nátierka musí chutiť určite skvelo☺ určite ju vyskúšame, 5* a KK :-)
evanaaa
Rukolu som ešte nechutnala, aj keď vždy na ňu pozerám a váham:) Dá sa miesto nej aj niečo iné dať, či to by už bola asi iná chuť? ale čo sa pýtam......asi ano.
Pozerám na ten dlhý nick, rada by som vedieť kto sa za ním skrýva, lebo ako vidím a čítam, je to paródia na @Kukulienka71.....niekto si tu robí žarty.
kakao
Ešte k samotnému receptu, môže to byť celkom zaujímavá chuť.
1x kakao
evanaaa
@Kukulienka , ver, že ani mne, niekto ti "zvulgarnizoval" nick, ale v poslednom čase je tu viac nenávistných komentárov, ja už neviem, či mám vôbec recepty komentovať a ak, či ich chváliť, alebo kritizovať, lebo ani jedno ani druhé sa nepáči, dokonca ani rady a porovnávanie ......ale radšej som už ticho.
mitzy
Bola to pikantná rukolová nátierka. Ale že až tak pikantná...
@Kukulienka : mrzí ma za teba, že sa tu stala pod mojim receptom takáto blamáž proti tebe.
Chica: ďakujem ti veľmi pekne, dúfam, že bude doma chutiť!
Evanaaa: kľudne zameň rukolu za mladý špenát, alebo sezónny mangold, žihľavu či púpavové kvety a listy. Aj z medvedieho cesnaku môžeš skúsiť-ale vynechaj už potom cesnak a možno zjemni maslom alebo avokádom. Rukolu by som však na tvojom mieste skúsila, ak nepoznáš.
kukulienka71
@Mitzy (10.3.2017 07:11)

tvoj recept je pekný, nezaslúži si spamovanie, ale brániť som sa musela, TS nefungujú.
Robila som už pikantnú baklažánovú nátierku s medvedím cesnakom a pridala som aj trochu obyčajného cesnaku, zdá sa mi, že tá chuť môže byť podobná. Každopádne vymýšľaj ďalej, máš nápadité recepty.
haji
Zajímavá a pro mě neotřelá kombinace surovin, jsi šikulka, milá @Mitzy.
Přeji krásné a pohodové jarní dny všetkým Varechárom! U nás se jaro hledá.
jack
Rukolu som si už kúpila.Tak hor sa do toho.Som veľmi zvedavá na tú chuť-rukola a orechy.
danda3
Rukolu mám rada pre jej horko-pikantnú chuť, na domáci chlebík ako stvorená.
mitzy
Ďakujem za komenty @Afataga a @Danda :)
@Haji : veľmi rada Ťa po dlhej dobe opäť vidím! Už som rozmýšľala, kade chodíš a hľadáš jar! :)
@Jack : som zvedavá, ako si si pochutila - verím že dobre ")
1x haji
jack
Dnes som urobila tvoju nátierku na večeru.A veru,že je skvelá.Od rána mi dcéra nedala pokoj kedy ju urobíme.A samozrejme mi s ňou pomáhala.Manžel bol hlavný ochutnávač,skoro som nestihla ani nátierku vyfotiť.:-D.Všetci si na nej pochutnali.Odporúčam každému


1x mitzy
mitzy
@Jack (11.3.2017 18:00)

Ďakujem ti veľmi pekne za foto :) potešila si ma a som rada, že doma chutilo ;)
Ja som si dnes uložila naobed tvoj orechový koláč, ktorý vyzerá úplne skvelo, aj som ti tam hodila päť hviezd, až ho urobím, odfotím a pošlem ti, orechy som dnes minula na bábovku, tak musím vydrankať ďalšie ;)
jack
@Mitzy (11.3.2017 20:22)

Tak to ma veľmi potešíš keď vyskúšaš a napíšeš,prípadne dáš fotečku.Vďaka.
mitzy
Buchtabuchta, Cesminaz, Salinka: ďakujem Vám! ;)
elixir
Super nápad, rukolu dávam do šalátov, ale nátierku z nej spraviť ma ešte nenapadlo. Tak už viem čo treba vyskúšať, keď nebudem vedieť, kam s rukolou. :)
zinnajdha
rukola sa dá veľmi ľahko pestovať vonku, aj napr v skleníku. Jediný problém je, že sa rýchlo rozmnožuje a bujnie. Takže ju jeme priamo v záhrade a dávam ju do šalátov celé leto.

Aj nátierka sa mi páči, vyskúšam
anikahl18
Práve dnes som vyskúšala , pridala som avokado lebo som ho mala v chladničke a mala som polovicu balíčka rukoly. Veľmi chutne. Robievam ako falošné pesto- ale z olivovým olejom a bez horčice . Ináč zvyšok ako v tvojom recepte.5*
pivonka
Rukolu mám veľmi rada, tak s radosťou pridávam do kk a naskore vyskúšam. Ale ktorý orechový koláč od @Jack si to piekla, prezrela som všetky jej recepty, asi je schovaný pod iným názvom, alebo nevidím?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia