Foto: izabella929
Tieto guľky môžte použiť aj ako prílohu k mäsu. Ja som ich dnes urobila ako samostatné jedlo. Podávala som s paprikovou čalamádou.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a uvarila v slanej vode do mäkka.
-
2
Pokiaľ sa zemiaky varili, nakrájala som si škvarky na drobno.
-
3
Uvarené zemiaky som pretlačila.
-
4
Pridala som k nim škvarky a spolu som ich ešte raz popučila.
-
5
Pridala som k nim na kolieska nakrájaný pór a mleté čierne korenie. Ochutiť si ich môžte podľa svojho gusta.
-
6
Z tejto masy so tvorila guľky. Mám ich veľmi rada so zakysankou.
-
7
Teraz som ich podávala s paprikovou čalamádou, ktorá bola dosť štipkavá.
Diskusia k receptu