Kačacie stehno
Kačacie stehno

Kačacie stehno s brusnicovo-makovou plnkou

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 29. novembra 2017
Kačacie stehno s brusnicovo-makovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks (440 g)
Plnka:
100 g
5 g
240 g
4 ks
400 ml
Omáčka:
100 ml
10 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie stehno narežeme pod kožou, aby sa vytvoril priestor na plnku. Na prípravu plnky narežeme kocky zo žemlí, pridáme brusnicovú marmeládu a mak. Do tejto zmesi pridáme vajíčko, mlieko a nakoniec koreniaci prípravok aromat.

  2. 2

    Pripravenú plnku rozmiešame a necháme postáť 10 minút. Narezané kačacie stehno naplníme pripravenou plnkou, okoreníme pomarančovým korením a pečieme pri 160 °C 45 minút.

  3. 3

    Na prípravu omáčky najprv na masle zľahka opražíme mak, zalejeme smotanou, pridáme cukor a počkáme, kým omáčka nezhustne. Kačacie stehno podávame s pripravenou omáčkou.

Diskusia k receptu

radox1
@Evanaaa ,ak ta mozem poprosit,pomôz mi najst to stehno na tanieri,nejako mi to nejde.
pivonka
Ja ti nevím, Karle, ja som taká konzervatívna a voči takýmto kombináciám rezervovaná...
radox1
karle by sa mal este zamysliet,ci tomu staci tych 45 minut.plnke urcite ano,ale tomu stehnu urcite nie.a pri 160 uz vobec nie.
haji
@Radox1 (29.11.2017 16:25)
Mistr trénuje úpravu pod 170°C podle návrhu EU, aby nevznikaly karcinogenní látky. Jde s dobou.