Kačacie stehno s brusnicovo-makovou plnkou
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 29. novembra 2017
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 29. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Kačacie stehno narežeme pod kožou, aby sa vytvoril priestor na plnku. Na prípravu plnky narežeme kocky zo žemlí, pridáme brusnicovú marmeládu a mak. Do tejto zmesi pridáme vajíčko, mlieko a nakoniec koreniaci prípravok aromat.
- 2
Pripravenú plnku rozmiešame a necháme postáť 10 minút. Narezané kačacie stehno naplníme pripravenou plnkou, okoreníme pomarančovým korením a pečieme pri 160 °C 45 minút.
- 3
Na prípravu omáčky najprv na masle zľahka opražíme mak, zalejeme smotanou, pridáme cukor a počkáme, kým omáčka nezhustne. Kačacie stehno podávame s pripravenou omáčkou.
Tiež kačacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mistr trénuje úpravu pod 170°C podle návrhu EU, aby nevznikaly karcinogenní látky. Jde s dobou.