Marinované olivy so sušenými paradajkami

medulienka108 - fotkamedulienka108, 18. augusta 2013

Olivy u mňa v kuchyni jednoducho nesmú chýbať. Či už ako súčasť rôznych receptov alebo ako maličkosť na zahryznutie... Až sa mi nechce veriť, Zobraziť celý popisOlivy u mňa v kuchyni jednoducho nesmú chýbať. Či už ako súčasť rôznych receptov alebo ako maličkosť na zahryznutie... Až sa mi nechce veriť, že moje prvé stretnutie s nimi skončilo prehlásením, že som v živote nič horšie neochutnala (a znovu som sa k nim odhodlala až po troch rokoch). Od tých čias ale na ne nedám dopustiť a medzi moje najobľúbenejšie marinované patrí práve tento recept. Rada si na nich zmlsnem len tak alebo ako ľahkú večeru s kusom celozrnného chleba či kuskusom.

35 minút
príprava

Suroviny

1 plechovka
1 strúčik
5 ks
2 ČL
1 ČL
1 PL
2 PL
1/2




Postup

  1. 1

    Sušené rajčiny nakrájame na menšie kúsky.

  2. 2

    Syr nakrájame na 1 cm kocky, cesnak pretlačíme.

  3. 3

    Čierne olivy scedíme a zmiešame s rajčinami, cesnakom, syrom a bylinkami. Prelejeme olejom a premiešame.

  4. 4

    Odložíme do chladu aspoň na 30 minút. A môžeme podávať - samostatne, s chlebom, s kuskusom ... záleží len na vás.

Diskusia k receptu

tiginko
mňam, toto si určite urobím, vďaka za inšpiráciu
pacik
Škoda, že nemám doma čierne olivy, tak až zajtra :-)
tiginko
vďaka za výbornú večeru @medulienka108 , fakt perfektná kombinácia chutí. Ja som pridala aj čerstvé paradajky a ideálna by bola čerstvá bazalka, bohužiaľ tá sa nám minula, takže takto to vyzeralo u nás





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia