Cibuľovo-dulová marmeláda
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 19. januára 2017
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 19. januára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr na panvici pripravíme z cukru karamel. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Prilejeme trochu oleja a opražíme dozlata. Zalejeme bielym vínom a pridáme na rovnaké kocky nakrájané očistené a šupky zbavené duly. Podusíme domäkka.
- 2
Marmeládu dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Podávame napríklad k syrovým variáciám, mäsu a divinovým terinkám.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu