Opekaná slaninka s hráškovým pyré

Juraj Hruška
executive chef resort hotela Altis v Námestove a člen Gourmet klubu, 9. januára 2013
Opekaná slaninka s hráškovým pyré
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
50 g
150 g
100 ml
30 g
10 g
15 g
50 g
2 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Slaninku nakrájame na tenké plátky a opečieme v rúre. Na masti, ktorá sa z nej vypečie, opečieme toastový chlieb, aby mal slaninkovú chuť.

  2. 2

    Najemno nakrájame cibuľu, dáme na roztopené maslo, pridáme hrášok a špenát, premiešame, osolíme a podlejeme vývarom. Pridáme roztlačený cesnak a dusíme do mäkka.

  3. 3

    Potom rozmixujeme a prepasírujeme, aby malo pyré jemnú štruktúru. Cherry paradajky osolíme, ugrilujeme na olivovom oleji a keď prasknú, posypeme ich čubricou.

Diskusia k receptu

mijaita
Hrášek se špenátem je nová kombinace pro mě, asi to vyzkouším. Aranž je úchvatná !
45678
Krásne naservírované, iba potom sa treba ísť najesť :-)))
gordonko
ňák moc na tieto nóbl veci nenisom ,ale toto sa mi páčí .... ak potkám špenát idem nato
čubrinu nepoznám ,ale chýbať mi hádam nebude
evusik
vizuálne nádherné..... ale čo ten nadpis? "Opekaná slaninka s hráškovom pyré" :-)
ampara
Čubrica je zmes byliniek,kedysi sa to nosilo z dovolenky v Bulharsku,ale myslím ,že už sa dá zohnať aj u nás.
zdezda
mňaaaam, dnes som si takto nachystala slaninku so špenátom :-)