Opekaná slaninka s hráškovým pyré
Juraj Hruška
executive chef resort hotela Altis v Námestove a člen Gourmet klubu, 9. januára 2013
executive chef resort hotela Altis v Námestove a člen Gourmet klubu, 9. januára 2013
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slaninku nakrájame na tenké plátky a opečieme v rúre. Na masti, ktorá sa z nej vypečie, opečieme toastový chlieb, aby mal slaninkovú chuť.
- 2
Najemno nakrájame cibuľu, dáme na roztopené maslo, pridáme hrášok a špenát, premiešame, osolíme a podlejeme vývarom. Pridáme roztlačený cesnak a dusíme do mäkka.
- 3
Potom rozmixujeme a prepasírujeme, aby malo pyré jemnú štruktúru. Cherry paradajky osolíme, ugrilujeme na olivovom oleji a keď prasknú, posypeme ich čubricou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
čubrinu nepoznám ,ale chýbať mi hádam nebude
Ja som si kupila saturejku a ostatne mam doma bezne. Aspon to mame bez glutamanu...