Vajíčko na medveďom cesnaku a hrianke
Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 25. marca 2014
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 25. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
3-4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do širokej panvice nalejeme vodu asi do polovice. Vodu necháme zohriať, ale nesmie vrieť (teplota by mala byť medzi 71 °C až 82 °C). Pridáme ocot, soľ a mleté čierne korenie.
- 2
Vajcia rozbijeme do 4 misiek. Do panvice dáme 4 kovové okrúhle formičky na tvarovanie pokrmov. Do každej vlejeme vajce a varíme 3 až 4 minúty. Vajcia môžeme vliať a nechať variť v polievkovej naberačke, prípadne ich variť aj bez formičiek, ale tvar nebude taký pekný.
- 3
Uvarené vajcia opatrne vyberieme na tanier, prípadne do misky, podávame ihneď na opečenej hrianke s nasekaným medvedím cesnakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ukladám do KK a spravím asi so strateným vajíčkom a nechám ho roztiecť
ALE neverím, že na 4 porcie idú 4 listy medvedieho cesnaku na 2 poschodia
@kukulienka71 aj konvalinky majú listy až vtedy, keď už je medvedí cesnak dávno po odkvete a listy žlté - tie bylinky delí 1 mesiac od seba. Keď zbierame listy medvedieho cesnaku, vie sa pritrafiť v tej istej lokalite akurát snežienkový list, ale ten je tenký, ľahko rozoznateľný.
A nič si nerob z rečí takých, čo tu nepridali jediný recept... aspoň u mňa majú váhu slová iba od aktívnych kuchárov, nie takých, čo vedia akurát kibicovať.