Terinka s marinovanými slivkami
Štefan Šesták
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 10. júna 2012
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 10. júna 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia pomelieme najemno, pridáme soľ, karí korenie a časť smotany. Ponorným mixérom vyšľaháme na jemnú hmotu, počas šľahania pridávame zvyšnú smotanu.
- 2
Slivky namočíme do červeného vína (najlepšie 24 hodín vopred). Vhodnú formu (najlepšia je trojuholníková) vyložíme potravinárskou fóliou. Obidve strany trojuholníka natrieme tenkou vrstvou mäsovej hmoty, na ktorú ukladáme plátky morských rias a znovu potrieme tenkou vrstvou hmoty. Do stredu dáme marinované slivky a na ne opäť vrstvíme riasy a mäsovú hmotu.
- 3
Všetko zabalíme do potravinárskej fólie a varíme pri 80 oC.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu