Terinka s marinovanými slivkami

Štefan Šesták
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 10. júna 2012
Terinka s marinovanými slivkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
200 ml
200 g
200 ml
3 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pomelieme najemno, pridáme soľ, karí korenie a časť smotany. Ponorným mixérom vyšľaháme na jemnú hmotu, počas šľahania pridávame zvyšnú smotanu.

  2. 2

    Slivky namočíme do červeného vína (najlepšie 24 hodín vopred). Vhodnú formu (najlepšia je trojuholníková) vyložíme potravinárskou fóliou. Obidve strany trojuholníka natrieme tenkou vrstvou mäsovej hmoty, na ktorú ukladáme plátky morských rias a znovu potrieme tenkou vrstvou hmoty. Do stredu dáme marinované slivky a na ne opäť vrstvíme riasy a mäsovú hmotu.

  3. 3

    Všetko zabalíme do potravinárskej fólie a varíme pri 80 oC.

Diskusia k receptu

valeri
Pekné, aj oči si prídu na svoje . Pri najbližšej návšteve Tatier prídem ochutnať :-)).
lucylee
Strasne tu chyba postup s obrazkami. Nerozumiem tomu. Dame do formy, potom do folie a varit do vody. To dam varit do vody len maso vo folii alebo vo forme alebo ako?
vcelka
Podľa mňa slúži forma len na zachovanie tvaru, potom sa to z nej vyberie a následne varí...
jahodka6064
no, je to takto naplnenú formu vložíte do hlbšieho plechu do ktoeého nalejete asi tak 2 dl vody ,aby vznikla para, a potom v rúre varíte pri 80 stupňoch uvedený čas, uznám , zišiel by sa podrobnejší postup. Inak je to dobrotka :)
evanaaa
Mne nie je jasná ani tá forma, o takej neviem, a trijuholník má tri strany, tus a spomínajú len dve, a čo tá tretia. Neviem si predstaviť to skladanie ( či vkladanie) surovín. Väčšinou mi predstavivisť slúži a nepotrebujem ani postup, ale tu mi zlyháva.
pastellka
ved to je jednoduche: mas formu, povedzme na biskupsky chlebicek, ta je stvorhranna, takze mas 1. spodnu stranu, 2. lavu bocnu stranu, 3. pravu bocnu stranu a 4. strana je predsa povrch cesta, kt. do toho vlozis. a trojuholnik ma tri, takze mas dve bocne strany a vrchna je ta povrchova. dava to uz zmysel? ;) my robime teriny (pastiky z kuracich pecienok) v tej forme na biskupsky, je to fajne, vies, co v tom naozaj je




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia