Slaná štrúdľa
Slaná štrúdľa

Lososovo-špenátová štrúdľa

Jaroslav Wyka
šéfkuchár Natacha Pacal Restaurant v Bratislave, 31. decembra 2020
Lososovo-špenátová štrúdľa
Foto: Pravda - Robert Hüttner
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
300 g
1 kg mrazený
1 ks na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenát rozmrazíme, zbavíme vody a krátko orestujeme na oleji. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a pridáme muškátový oriešok.

  2. 2

    Lososa nakrájame nadrobno. Na rozvaľkané cesto navrstvíme vychladnutý špenát a nakrájaného lososa. Osolíme, okoreníme.

  3. 3

    Zavinieme, potrieme vajíčkom a pečieme na 180 stupňoch 25–30 minút dozlata.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Predjedlá, Slané chuťovky, Lacné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu