Mrkvovo-hrachová nátierka

pupava - fotkapupava, 23. januára 2015
Mrkvovo-hrachová nátierka
Foto: pupava

Pôvodne som chcela robiť hummus, ale nemala som cícer ani tahini, tak som sa rozhodla vymyslieť vlastnú alternatívu.

Suroviny

500 g
10 ks
2 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vopred upozorňujem, že z uvedeného množstva potravín vám vyjde fakt dosť veľa nátierky, takže ak zrovna nemáte chuť veľa jesť, tak si buď zmeňte gramáž alebo si budete môcť odložiť na viac dní.

  2. 2

    Hrach si premyjeme, necháme odležať vo vode a potom povaríme spolu s mrkvou. Varíme domäkka.

  3. 3

    Zeleninu scedíme a hrach s mrkvou rozmixujeme. Pridáme 2dcl vody, korenie, trošku šťavy z citróna, soľ i bazalku. Na záver zakvapneme trochou olivového oleja. Všetko spolu poriadne premiešame, prípadne znovu premixujeme.

  4. 4

    Podávame buď so zeleninou (ja som, ako vidíte na obrázku, podávala s uhorkou a brokolicou, neskôr som si dala i čerstvú mrkvu), prípadne môžeme natierať na hrianku. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
toto sa mi paci, strukoviny naozaj podcenujeme a nevyuzivame,, isla som hned hladat hrach, nasla som len sosovicu, inak by uz bola rano :) vyborna natierka, urcite bude, tesim sa na tu chut, pekny recept @pupava , nebolo ta dlhsie vidno
používateľ nemá avatar
plk
Fiha... toto nepoznam. Skusim s tou sosovicou. A... neviem, ci to nepokazim - nejako sa mi tam "pyta" stipka cesnaku.
cesnakom to určite nepokazíte, ale podľa mňa je super pomazať cesnakom hrianku a na to nátierku, bude mať výraznejšiu chuť :)
používateľ nemá avatar
plk
Dakujem. Uz mam pripraveny "material" - namozena sosovica, hrach by sa mi dlho varil, nechce sa mi cakat. Bude na olovrant. Ten cesnak na hrianku je este lepsi napad.

Pridaj komentár k receptu: