Mrkvovo-hrachová nátierka

pupava - fotkapupava, 23. januára 2015
Mrkvovo-hrachová nátierka
Foto: pupava

Pôvodne som chcela robiť hummus, ale nemala som cícer ani tahini, tak som sa rozhodla vymyslieť vlastnú alternatívu.

Suroviny

500 g
10 ks
2 dl




Postup

  1. 1

    Vopred upozorňujem, že z uvedeného množstva potravín vám vyjde fakt dosť veľa nátierky, takže ak zrovna nemáte chuť veľa jesť, tak si buď zmeňte gramáž alebo si budete môcť odložiť na viac dní.

  2. 2

    Hrach si premyjeme, necháme odležať vo vode a potom povaríme spolu s mrkvou. Varíme domäkka.

  3. 3

    Zeleninu scedíme a hrach s mrkvou rozmixujeme. Pridáme 2dcl vody, korenie, trošku šťavy z citróna, soľ i bazalku. Na záver zakvapneme trochou olivového oleja. Všetko spolu poriadne premiešame, prípadne znovu premixujeme.

  4. 4

    Podávame buď so zeleninou (ja som, ako vidíte na obrázku, podávala s uhorkou a brokolicou, neskôr som si dala i čerstvú mrkvu), prípadne môžeme natierať na hrianku. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

mariamka
toto sa mi paci, strukoviny naozaj podcenujeme a nevyuzivame,, isla som hned hladat hrach, nasla som len sosovicu, inak by uz bola rano :) vyborna natierka, urcite bude, tesim sa na tu chut, pekny recept @pupava , nebolo ta dlhsie vidno
pupava
@mariamka Ďakujem pekne! Minule som robila aj so šošovicou, tiež to nebolo zlé :) nebolo ma vidno, lebo pomaly pripravujem vlastný food blog :)
mariamka
ze by som isla namocit?? :) drzim palceky! nech sa dari, potom daj odkaz
pupava
Ja strukoviny milujem, hlavne na priváte, keď už nič, zo strukovín vyrábam kadečo :) a ďakujem, posnažím sa :)
jarunka
Toto sa mi paci, mam zlty hrach, vyskusam, mozno pridam aj trochu ciceru.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Fiha... toto nepoznam. Skusim s tou sosovicou. A... neviem, ci to nepokazim - nejako sa mi tam "pyta" stipka cesnaku.
pupava
cesnakom to určite nepokazíte, ale podľa mňa je super pomazať cesnakom hrianku a na to nátierku, bude mať výraznejšiu chuť :)
používateľ nemá avatar
plk
plk
Dakujem. Uz mam pripraveny "material" - namozena sosovica, hrach by sa mi dlho varil, nechce sa mi cakat. Bude na olovrant. Ten cesnak na hrianku je este lepsi napad.
marianne
Dobrá alternatíva. Keď varím strukoviny,(fazuľa, hrach, cícer, bôby, šošovica..) varím vždy celé vrecko. Dám do krabiciek a zamrazim, postupne vyťahujem už uvarené, na čo potrebujem. A zrovna mam ešte krabičku uvareného hrachu. Výborná nátierka bude, vďaka za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia