Foto: pupava
Pôvodne som chcela robiť hummus, ale nemala som cícer ani tahini, tak som sa rozhodla vymyslieť vlastnú alternatívu.
Postup
-
1
Vopred upozorňujem, že z uvedeného množstva potravín vám vyjde fakt dosť veľa nátierky, takže ak zrovna nemáte chuť veľa jesť, tak si buď zmeňte gramáž alebo si budete môcť odložiť na viac dní.
- 2
Hrach si premyjeme, necháme odležať vo vode a potom povaríme spolu s mrkvou. Varíme domäkka.
- 3
Zeleninu scedíme a hrach s mrkvou rozmixujeme. Pridáme 2dcl vody, korenie, trošku šťavy z citróna, soľ i bazalku. Na záver zakvapneme trochou olivového oleja. Všetko spolu poriadne premiešame, prípadne znovu premixujeme.
- 4
Podávame buď so zeleninou (ja som, ako vidíte na obrázku, podávala s uhorkou a brokolicou, neskôr som si dala i čerstvú mrkvu), prípadne môžeme natierať na hrianku. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu