Foto: kecemis
Je mozne ho podavat ako prilohu, ako salat, alebo len tak, ako lahku veceru.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (kg) |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 - 2 ks |
|
1/4 hrnčeka |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
4 ČL |
|
1 PL |
|
1,5 ČL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z karfiolu som odstranil vsetky listy a dal som ho do vriacej vody troche zmaknut. Nesmie byt ani makky, Proste crunchy. Po dvoch troch minutach som ho vytiahol a dobre oplachol pod studenou vodou.
-
2
Potom som ho rozobral na male ruzicky.
-
3
Nakrajal som si cibulu na drobno, postruhal uhorky a jablka. Nasekal cilantro, alebo petrzlen a ...
-
4
pridal ku karfiolu a zamiesal. Pridal som aj na drobno nakrajany syr. Ja som teraz na ziadost mojho lepsieho ja pouzil kozy syr.
-
5
V nadobe som si zmiesal majonezu, kyslu smotanu, ocot, vodu z uhoriek curry korenie, Cukor stiplavu paprika, alebo sauce, trochu soli a korenia, podla chute.
-
6
Vsetko vylejem na karfiol a zamiesam a dam na dve hodinu do chladna. Podavame ako prilohu, alebo len tak. Ak niekto preferuje maso, moze primiesat na drobno nasekanu sunku.
chválim recept a hviezdičky ti patri v najvyššej hodnote.
@akotak pekne si to napísal, že "všetko čo mám rada" a na tej fotke to si fakt ty :-) :-)
@evusik , pozerám, aj trikrát, ale ja tu @akotak nevidím, ani tie slová, nezmýlila si sa?
varecha.pravda.sk/recepty/karfiolovy-salat-fotorecept/448...
A ja vyskusam tento tvoj, lebo sa mi tiez pozdava :-).
ktorý má v profile uvedené, že je 45 ročný muž ale v komentári písal v ženskom rode, prišlo mi to smiešne, tak som sa nato opýtala, no asi sa len pomýlil, ale prečo dal vymazať svoj komentár to nechápem a pokiaľ viem tak redakcia vždy napíše, že komentár bol zmazaný na vlastnú žiadosť... a tu nič, je to divné veď ten komentár nebol ani vulgárny ani urážlivý, práveže bol pochvalný, tak prečo ho dal @akotak vymazať je záhada... no hádam nám to vysvetlí... alebo možno @redakcia by mohla :.)
varecha.pravda.sk/profil/akotak/...
@kecemis prepáč, že to tu riešim ale považujem za potrebné to vysvetliť, lebo to vyzerá trošku divne :-(
tvoj recept vyzerá výborne, ten môj môže karfiol 3x denne tak mu ho pripravím, včera som si už kúpila karfiol :-)
ak požiadaš ty o zmazanie svojho komentára ty, tak ti vyhovie redakcia tiež.
niet čo riešiť...
Inak obdivujem Vás @evusik , ako to tu celé máte pod kontrolou. Ste administrátorom tejto stránky?
Ospravedlňujem sa, ak som niekomu spôsobil nejaké problémy. A za priateľku posielam veľké uznanie tomuto receptu @kecemis , myslím, že už zháňa suroviny, aby mohla šalát vyskúšať )
Verím, že týmto je táto kauza "ako-tak" uzavretá a všetci sa s chuťou pustíme do prípravy sobotňajšieho obedu:-)
Želám pekný víkend!
Ak má niekto seriózny záujem vedieť kto som, nech sa páči, sú tu možnosti internej pošty, môžeme sa o sebe dozvedieť viac.
Poprosím invektívy a primitívne komentáre vynechať. Ďakujem.
@akotak , dakujem aj tebe za vysvetlenie bezo zbytku
a dúfam, že už hlúpe konšpiračné teórie istých osôb prestanú, lebo naozaj niet čo riešiť.
milý@kecemis , tebe sa zvlášť ospravedlňujem, že môj recept Torta plná orechov, s rumom a čokoládou na štýl Op Art sa ešte trapne rozoberá vdaka podaktorým iniciatívnym horlivcom aj pod tvojim receptom.
napriek tomu, že sa tak stalo nie mojou zásluhou, úprimne ma to mrzí a prosím o prepáčenie.
dakujem.
@akotak ja som sa ťa slušne opýtala a ty píšeš o invektívach a primitývnych komentároch.... ešte som sa ťa pýtala že či na tej fotke si ty, alebo aj to je zakázané sa opýtať?
Považuješ tvoj komentár dnes o 08:59 za hodný dospelého človeka ?
" ešte som sa ťa pýtala že či na tej fotke si ty, alebo aj to je zakázané sa opýtať? " - môžem sa opýtať, či na fotke vedľa tvojho nicku su ty ?
na oboch fotkách je poľský herec Radoslaw Krzyzowski
Ja som pánovi na fotografii aspoň typovo podobný, dá sa to isté povedať o Vás?
Zároveň žiadame užívateľov Varechy, aby vo svojich príspevkoch neriešili súvis medzi @pusta a @akotak , keďže žiaden neexistuje. Ďakujeme.
okrem toho, to vonkoncom nie je tvoja vec :D a si úplne vedľa :-)))
(moja poznámka - minule som varila karfiol v pare, bol oveľa lepší, ako keď ho varím vo vode, nič som pri parení nepridala,ani soľ, ale kým som z neho urobila to, čo som chcela, polovicu z neho sme s manželom iba ochutnaním zjedli)
Miska mala si pravdu, nechtiac som pouzil cilantro a to uz druhy krat. Som nepoucitelny. Tymto sa ospravedlnujem.
@garanco mozes si upravit karfiol ako len chces, ja ponukam inspiraciu. Tiez niekedy pouzivam paru len nemam ten spravny odhad ako dlho parit.
a ty sa polepšiť nemusíš :-) zostaň taký, aký si!
nech sa ti darííí a vdaka za tvoje krásne recepty :-)
prajem ti pohodový krásny deň.