Slaný koláč s fetou
Slaný koláč s fetou

Rýchle veľkonočné raňajky

archaa - fotkaarchaa, 1. apríla 2017
Rýchle veľkonočné raňajky
Foto: archaa

Skvelé bleskové raňajky pre šibačov a nielen pre nich.

2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g hotové
200 g
1/2 zväzku čerstvý
1/2 zväzku čerstvá
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku zmiešaním feta syru s posekanými bylinkami.

  2. 2

    Lístkové cesto vyváľame na plát a do stredu navrstvíme plnku. V strede cesto pozdĺžne rozdelíme na dva diely. Každý osobitne zrolujeme do rolády a následne do tvaru venca.

  3. 3

    Vence preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a vložíme do rúry, kde ich pri 180 stupňoch upečieme dozlata.

  4. 4

    Necháme chvíľu vychladnúť a podávame s čajom...

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Krásné foto, že bleskové raňajky. Jak pro koho. Nesmotala bych ani omylem, to spíš pochopím sestavení raketového pohonu. Nádherné kraslice, zvláště ta ve středu listového věnce je kouzelná. Krásná práce! Jsi šikulka!!
Recept sa mi páči, no asi si sedím na vedení, pretože mi nie je dosť jasné ako to zmotať, pretože keď vyvaľkám obdĺžnik/asi čím dlhší, tým lepší/, dám do stredu, po celej jeho dĺžke plnku a pozdĺžne - ja rozumiem po celej dlhšej strane v strede asi v plnke rozrežem....???? asi blbosť, skôr rozrežem priečne v polovici jeho dĺžky /užšiu stranu/ a zrolujem- z toho by aj niečo mohlo byť. Neber to osobne, ale si myslím, že keď je to fotorecept, tak okrem hlavného finálového fota by tam malo byť minimálne 1-2 foto z postupu zhotovenia, bolo by to v mnohých prípadoch len na osoh práve v takých prípadoch, čo sa dajú pochopiť rôzne.
@Archaa (3.4.2017 17:25)

Z pc "nedarilo" nacitat...ospravedlnujem sa za autokorekturu mobilu...A ako vidim ani z neho to nevyslo..skusim este raz za domu..poprosim este o strpenie
@Archaa (3.4.2017 21:29)
ďakujem za objasnenie, takže sa to ozaj reže v tej plnke, lebo moja prvá predstava bola vyvaľkať dlhšie cesto /užší obdĺžnik/, naň do stredu dať užší pás plnky, rozrezať priečne /z hora-dole/ zvinúť a hotovo, no je to stále jedno, ako sa k výsledku dostaneme. A o tých viac foto som nemyslela len na tento recept, ale všeobecne, je tu mnoho takých, kde ozaj pre lepšie porozumenie by nezaškodilo aspoň 1-2 fotá z postupu. Takže ďakujem a ja si idem zadovážiť materiál na plnku.

Pridaj komentár k receptu: