prazdny

Šalát so srňacou filetou

Hlavné jedlá

Srňacina podávaná so špenátom a jablkami preliata zálievkou z citrónovej šťavy, horčice a korenín vytvorí perfektnú...

prazdny

Losos s pórom a kaparami

Hlavné jedlá

Pohodové jedlo do sychravých chladných dní. A ak zoženiete kvalitného lososa, povýšite ho na dobrý nedeľný obed....

prazdny

Obyčajné plnené bravčové mäsko

Bravčové mäso

Myslím, že to bolo okolo roku 1994, keď sa mi podaril husársky kúsok s...

prazdny

Pečené králičie stehná s hubovo–žemľovou plnkou

Hlavné jedlá

Sušené huby namočíme. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak a...

prazdny

Krevetový kebab s mangovým čatní

Hlavné jedlá

Mangové čatní: Mango nakrájame na kocky. V panvičke speníme pokrájanú šalotku, pridáme mango, posypeme...

prazdny

Stredomorský koláč s tuniakom a ryžou na spôsob fritatty

Hlavné jedlá

Frittata je talianske jedlo na báze vajec podobné omelete alebo quiche ale bez cesta a s rôznymi...

prazdny

Vegánska opekaná ryža s ananásom

Bezmäsité jedlá

Tento recept pre vás pripravila MaruškaVeg. Zostala vám ryža od včera alebo máte radi sladko-slané kombinácie?...

prazdny

Cibuľa s mäsovo-paprikovou plnkou

Hovädzie mäso

Maslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou a čaj. Na tejto dobrote od deda som "fičal" celé detstvo...

prazdny

Údená makrela na spôsob gulášu

Bravčové mäso

Netradičný spôsob využitia tejto skvelej ryby.

prazdny

Zapečená špagetová tekvica s brokolicou

Hlavné jedlá

Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál...

prazdny

Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.

Hlavné jedlá

Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme malým množstvom tekutého dymu, osolíme a okoreníme. Pečieme 7...

prazdny

Rýdziky na karí s cestovinami

Cestoviny

Houby dušené na slanině ve smetanové omáčce.

prazdny

Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom

Bezmäsité jedlá

Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...

prazdny

Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou

Bravčové mäso

Dnešný obed som počas prípravy menila, lebo do druhej podbrušinky sa nedal vytvoriť otvor pre plnku....

prazdny

Cícerová polievka s paprikou a tahini

Bezmäsité jedlá

Cícer sa kedysi v našich kuchyniach používal častejšie ako dnes. Čo je škoda....

prazdny

Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci)

Cestoviny

Toto jedlo je jednoduchšie ako cestoviny s bazalkovým pestom....

prazdny

Pečený marinovaný zajac na smotane

Hlavné jedlá

Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.

prazdny

Sadovnícka pečienka

Bravčové mäso

Mäso posolíme, posypeme rascou, pridáme polovicu oleja a upečieme domäkka. Podľa potreby počas pečenia podlievame....

prazdny

Petržlenové cestoviny

Cestoviny

Cestoviny a rôzne pesto k tomu, to je vcelku obľúbená kombinácia. Ale čo tak staviť...

prazdny

Fish parm - vyprážaná treska s parmezánom

Hlavné jedlá

Dar talianskych prisťahovalcov Spojeným štátom, originál sa to varí s kuraťom, ale aj táto rybacia...

prazdny

Krémová zemiakovo-brokolicová polievka so syrom

Bezmäsité jedlá

Rýchla polievka, ktorá najlepšie chutí počas zimných večerov.

prazdny

Kysnutá haruľa

Večera

Necháme vykysnúť kvasnice v pohári mlieka. Zzo surových zemiakov zlejeme vodu, polejeme ich niekolkými lyžicami horúceho mlieka...

prazdny

Terina z chobotnice s rukolou a olivami

Večera

Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, ...

prazdny

Karfiolová polievka s kuskusom a amarantom

Bezmäsité jedlá

Výživná rýchla polievka z karfiolu zahustená kuskusom a amarantom.

prazdny

Makarónové suflé so šafranovou penou

Cestoviny

Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce...

prazdny

Šťavnatý burger s cviklou

Hovädzie mäso

Ideálne letné jedlo na každú grilovačku, to je chutný burger. Náš šťavnatý burger s cviklou...

prazdny

Pšenový nákyp so slivkami

Bezmäsité jedlá

Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....