Tvarohové knedličky s višňami
executive chef hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 5. októbra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Tvarohové knedličky: | |
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| Gaštanová pena: | |
| 150 g |
|
| 30 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| Višne: | |
| 100 g |
|
| 120 ml |
|
| 120 g |
|
| 1 ks |
|
| 30 ml (alebo čerešňový) |
|
| Čokoládová mrvenička: | |
| 30 g |
|
| 30 g |
|
| 30 g |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Tvarohové knedličky: Tvaroh, krupicu, hladkú múku, žĺtky, cukor a vyšľahané bielky zmiešame, z hmoty robíme knedličky a varíme ich v horúcej vode (nesmie vrieť) asi 2 – 3 minúty. Po dovarení ich môžeme obaliť v čokoládovej mrveničke.
- 2
Gaštanová pena: Gaštanové pyré povaríme so šľahačkou, s rumom a rozmixujeme. Do vlažnej vody namočíme želatínu, ktorú potom pridáme ku gaštanovému pyré, nalejeme do šľahačkovej fľaše a servírujeme na knedličky.
- 3
Višne: Z cukru spravíme karamel, pridáme likér, maslo, višne, škoricu, chvíľku necháme povariť a odstavíme.
- 4
Mrvenička: Rozmixované mandle bez šupky zmiešame s hladkou múkou, maslom a kakaom. Pripravenú zmes rozotrieme na papier na pečenie a pečieme pri 165 °C asi 10 minút, potom premiešame, znovu pečieme pri 165 °C 10 minút a premiešame.
Tiež tvarohové knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Dakujeme za upozornenie, casovy udaj sme opravili.