Tvarohové knedličky s višňami

Martin Korbelič
executive chef hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 5. októbra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tvarohové knedličky s višňamiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

Tvarohové knedličky:
250 g
2 PL
1 PL
2 ks
Gaštanová pena:
150 g
30 ml
Višne:
100 g
120 ml
120 g
1 ks
30 ml (alebo čerešňový)
Čokoládová mrvenička:
30 g
30 g
30 g
1 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Tvarohové knedličky: Tvaroh, krupicu, hladkú múku, žĺtky, cukor a vyšľahané bielky zmiešame, z hmoty robíme knedličky a varíme ich v horúcej vode (nesmie vrieť) asi 2 – 3 minúty. Po dovarení ich môžeme obaliť v čokoládovej mrveničke.

  2. 2

    Gaštanová pena: Gaštanové pyré povaríme so šľahačkou, s rumom a rozmixujeme. Do vlažnej vody namočíme želatínu, ktorú potom pridáme ku gaštanovému pyré, nalejeme do šľahačkovej fľaše a servírujeme na knedličky.

  3. 3

    Višne: Z cukru spravíme karamel, pridáme likér, maslo, višne, škoricu, chvíľku necháme povariť a odstavíme.

  4. 4

    Mrvenička: Rozmixované mandle bez šupky zmiešame s hladkou múkou, maslom a kakaom. Pripravenú zmes rozotrieme na papier na pečenie a pečieme pri 165 °C asi 10 minút, potom premiešame, znovu pečieme pri 165 °C 10 minút a premiešame.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist