Grilovaný karfiol
Grilovaný karfiol

Grilovaný karfiol marinovaný v teriyaki omáčke

Michal Konrád
šéfkuchár, 16. mája 2023
Grilovaný karfiol marinovaný v teriyaki omáčke
Foto: Archív Michala Konráda
4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
 (zredukovaná)
1 ks
50 g
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Karfiol umyjeme pod studenou tečúcou vodou. Nakrájame na väčšie kusy, obvaríme vo vriacej vode pár minút, mal by byť uvarený tak na polovicu. Po uvarení ho schladíme.

  2. 2

    Schladený karfiol marinujeme v zredukovanej teriyaki omáčke a pred podávaním ho ugrilujeme alebo opečieme.

  3. 3

    Servírujeme s grilovanou nori riasou, posypané drvenými arašidmi, zeleným čili a pokvapkané limetkovou šťavou.

  4. 4

    Pozn.: Nori riasy aj teriyaki omáčku dostať kúpiť v supermarketoch v regáloch s ázijskou kuchyňou, v ázijských obchodoch, prípadne v e-shopoch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia