Jahňací chrbátik v mätovej kruste s paštrnákovým pyré a mladým špenátom
K blížiacej sa jari určite patrí jahňacie mäsko. K tomu patriace všetko mladé a zelené potraviny. Tak teda vám jeden z mojich obľúbených receptov Zobraziť celý popisK blížiacej sa jari určite patrí jahňacie mäsko. K tomu patriace všetko mladé a zelené potraviny. Tak teda vám jeden z mojich obľúbených receptov ponúkam.
porcie
príprava
na 70 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia si zomelieme na jemno, alebo rozmixujeme. S nastrúhaným cesnakom (na malých slzách), soľou, mätou (nasekanou, alebo nadrobno natrhanou), polovicou smotany a žltkami spolu zmiešame. V takto pripravenej fáši obalíme osolený a okorenený jahňací chrbátik. Zabalíme do Fresh fólie a dáme piecť na 70°C asi 35-40 minút. Mäso by malo vo vnútri zostať šťavnaté.
- 2
Očistený a opláchnutý paštrnák dáme variť do osolenej vody (aká je slaná voda, tak bude slané pyré) do mäkka. Scedíme, rozmixujeme spolu s maslom a druhou polovicou smotany.
- 3
Špenátové listy si orestujeme na troške masla s cesnakom a dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu