Kroketky so zeleninou

renettka - fotkarenettka, 24. septembra 2010

Je to ľahké a určite poteší :-)

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
50 g
3 ks
300 g
200 g
200 g
50 g
3 PL
1 ČL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť.Potom primiešame strúhanku a nastrúhaný eidam.Dôkladne premiešame.

  2. 2

    Formujeme malé kroketky,ktoré obalíme ich strúhankou a dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Očistíme zeleninu a pokrájame na malé kúsky.Opražíme ich na troške olivového oleja.Ochutíme soľou a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  4. 4

    Kroketky vypražíme do zlatista a ešte teplé podávame so zeleninou.Ako prílohu môžte použiť zemiakovú kašu,ale výborné je to len so zeleninovou prílohou.

Diskusia k receptu

wevewe
ryzove kroketky som este nejedla. musi to byt dobrotka