prazdny

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou

Hlavné jedlá

Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

prazdny

Kurča po provensálsky

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...

prazdny

Bravčové špajle s cherry paradajkami a čili omáčkou

Bravčové mäso

Leto sa začína, a aký by to bol začiatok bez prvej letnej grilovačky. Grilovanie je...

prazdny

Orechovo– zemiakové placky

Bezmäsité jedlá

Z uvarených zemiakov, múky, vajca, soli a orechov urobíme cesto.

prazdny

Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou

Hlavné jedlá

Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....

prazdny

Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku

Hlavné jedlá

Nech netečie len do hrdla, ale aj do hrnca. Najmä k mäsu; kvasinky ho robia lahodnejším a zvýraznia chuť. Navyše...

prazdny

Wrapsík zo zeleninovo-krabiou plnkou

Hlavné jedlá

Včera na obed sme vôbec nevedeli čo spraviť. Až potom som uvidela na stole diétny plánik...

prazdny

Zapečený karfiolový mozoček

Hlavné jedlá

Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

prazdny

Kapor s trikolórou pečených paprík

Hlavné jedlá

Vraj do tretice všetko dobré! Preto pridávam tentoraz môj vlastný recept na úpravu ľahkostráviteľných filetov z mladého...

prazdny

Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

Hlavné jedlá

Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...

prazdny

Hubová polievka pre dušu

Bezmäsité jedlá

Keď som bola dieťa, neznášala som kyslú kapustu v akejkoľvek forme, teda ani kapustnicu...

prazdny

Zemiaky na chorvátsky spôsob

Bezmäsité jedlá

Množstvo paradajok ma v dobrom slova zmysle donútilo siahnuť po starých receptoch....

prazdny

Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré

Hovädzie mäso

Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas....

prazdny

Grilovaný rezeň s chrenom

Bravčové mäso

Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme asi hodinu odležať.

prazdny

Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou

Hlavné jedlá

Na začiatok si dáme variť ošúpané nakrájané fialove zemiaky v osolenej vode. Potom z uvarených zemiakov...

prazdny

Zeleninovo-obilninová miešanica Zbojíčka

Bezmäsité jedlá

Tento recepis má názov taký, aký má preto, lebo v ňom "zbojníčí" údená slanina...

prazdny

Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej

Hlavné jedlá

Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať v jedle zeleninu, ktorú...

prazdny

Marinované volailles

Kuracie mäso

Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s...