![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stehná na trstinovej melase s kapustou
Netradičná, ale veľmi chutná úprava kuracieho mäsa s dusenou kapustou. Trstinová melasa je veľmi zdravá...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teľacie rezne so špenátovou plnkou
Rezne zo stehna naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, poukladáme na ne lístky mladého špenátu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené tekvica aj pre chlapov :-)
Do tohto receptu som tiez zakombinovala vlocky... som ich fanda a akosi ich vsade trepem... xixi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečená brokolica
Dnes máme brokolicový deň. Urobila som brokolicovú polievku a teraz zapečenú v rímskom hrnci.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaný hovädzí pupok s pečenou mrkvou, marinovanou cibuľkou a salsou verde
Recept od Martina Záhumenského
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačacie prsia plnené hubami
Najemno posekané huby restujeme na mladej cibuľke so štipkou tymianu a necháme vychladnúť. Tenkým nožom podrežeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Brokolica so šunkou, syrom a s mrkvičkou
Toto papaníčko má moja polovička najradšej. Veľmi často robíme brokolicu. No teraz som ju trošku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hus s gaštanovo– žemľovou plnkou
Hus zvonku aj zvnútra nasolíme a okoreníme, vnútro hrude vytrieme muškátovým orieškom. Mlieko s vajíčkami vyšľaháme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové v paprikovej omáčke
V komore sa nám nazbieralo dosť pohárov zaváranej papriky a s chlebom sa nám už prejedla, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami
Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bak Kwa - sušená fašírka
Velmi popularny ulicny recept z juznej azii, daco podobne ako jerky alebo africky biltong. Len si...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos marinovaný v bylinkách
Mäsa už bolo dosť, ale celé vianočné sviatky nám chýbali ryby, keďže u nás sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bohnensterz
Začínam sa orientovať v lokálnej kuchyni aj v tej svojej. Typicky burgenlandské jedlo, či skôr...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bačove guličky
Tento recept mám od môjho ocka, pretože máme radi slovenské jedlá a nemusí v nich byť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou
S istotou, bližiacou sa k presvedčeniu (či naopak) viem, že zo mňa nikdy vegetarián, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marinovaná pražma v limetkovej šťave
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ostrá pečeň v bramboráku
Už se vám někdy stalo, že jste si vyndali večer maso a ráno zapoměli, co...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pikantný pivný guláš
Na oleji orestujeme na kocky pokrájané cibule, pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme zatiahnuť, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chrumkavé kúsky mäsa
Ak máte chuť na rezeň, no nechce sa vám vyprážať, tak treba rozohriať rúru a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Morčacie rezne v brokolicovom cestíčku
Dnešný prvomájový deň sme oslávili v zelenom šate.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Steak z bravčovej sviečkovice
Mäso rozdelíme na dve porcie a ručne do neho vtrieme trochu oleja zo všetkých strán.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety
1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kura a tagliatelle
Myslim ze toto bude slovenska klasika. Smotana, brokolica a cestoviny... ;-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zdravá polievka zo zelenej zeleniny
Zohrejeme si olivový olej v hrnci a nakrájaný pór niekoľko minút podusíme, kým mierne nezmäkne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...