prazdny

Tekvicové lodičky

Hlavné jedlá

Tieto lodičky sa dajú robiť aj z cukiny, robila som viac druhov, tak si vyberte...

prazdny

Mangold s mätou na paradajkovom pyré

Cestoviny

Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...

prazdny

Provensálske kuracie medailóniky s medom

Kuracie mäso

inšpirované jednou šikovnou dievčinou z tohto fóra, upravila som iba množstvá a niektoré prísady

prazdny

Mungo fazuľa so zeleninou a šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný pór.

prazdny

Žemľovka s hubami

Bezmäsité jedlá

Môžme použiť akékoľvek čerstvé huby.

prazdny

Sorprese con Bambino

Cestoviny

Tip na rýchlu a chutnú večeru. ;)

prazdny

Kuřecí rolky s hráškovým a bramborovým pyré

Kuracie mäso

Prsa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky sýra. Pevně stočíme, spíchneme párátkem a...

prazdny

Zapekané špagety s hubami a so syrom

Kuracie mäso

Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a necháme vychladnúť. Na olivovom oleji opražíme na...

prazdny

Oščadnicke bochorka

Hlavné jedlá

Toto jedlo sa v mojom detstve robilo na jesen v čase zabijačok, s bratrancom sme sa olizovali...

prazdny

Žochárske plnené kurča

Kuracie mäso

Západoslovenský stôl sa vždy prehýbal pod ťarchou dobrôt. Naši pradedovia vďačili za ne najmä bohatosti a...

prazdny

Bravčové pliecko ako krkovička

Bravčové mäso

Neviem ako pre koho, ale pre mňa, „staroverca“, je bravčová krkovička ten najchutnejší kúsok z „bravka“, získaného pri domácej zabíjačke....

prazdny

Plnené kuracie závitky

Kuracie mäso

Špenátové a šalátové lístky ( môžu byť aj čisto špenátové, ja som použila aj šalátové, ...

prazdny

Rýchle palacinky bez vyprážania - vegan

Dezerty

Palacinky s nízkym obsahom tuku, rýchle a chutné :)

prazdny

Tofu yassa

Bezmäsité jedlá

Toto pikantné africké jedlo som prvýkrát ochutnala asi pred tromi rokmi na Deň susedov. Senegalci tvrdia,...

prazdny

Sardinkové špagety zo zásob

Cestoviny

Aj bez toho, aby ste museli ísť do obchodu, si toto jedlo môžete pripraviť. Doma má iste každý tieto suroviny v zásobe....

prazdny

Pangas v zemiakoch

Hlavné jedlá

Len nedávno som sa "dopracoval" k tejto rybe a tak som začal vymýšľať rôzne recepty. Existuje...

prazdny

Steak z bravčovej sviečkovice

Bravčové mäso

Mäso rozdelíme na dve porcie a ručne do neho vtrieme trochu oleja zo všetkých strán.

prazdny

Medvedí koláč

Bezmäsité jedlá

Medvedí cesnak ešte určite nájdete niekde v prírode. Mne tento doniesol manžel od kolegu z práce,...

prazdny

Argentínska pochúťka

Hovädzie mäso

Nemám ani šajn, či to v Argentíne vôbec varia, (že by tam dávali našu zemiakovú kašu:-)?našla som...

prazdny

Zapekané makaróny v syrovom kréme

Cestoviny

Makaróny polámeme na kúsky a uvaríme ich v osolenej vode. Tvrdý syr postrúhame, rajčiny pokrájame...

prazdny

Sviatočná bašta

Kuracie mäso

Toto , , papaníčko´´ zvyknem robievať medzi Vinaocami a Silvestrom. Varím ho vo viacerých variantách,...

prazdny

Plnené cuketové misky

Hovädzie mäso

Keď sa uvarila sviatočná hovädzia polievka, mäso sa odložilo na ďalšie jedlo, ktoré sa z...

prazdny

Medvedie cestoviny

Cestoviny

Dala som variť penne. Do panvice som dala zavárené paradajky, keď sa prehriali, pridala som...

prazdny

Pizza ala Maja (Fotorecept)

Hlavné jedlá

Tento recept na cesto som dostala od talianského kuchára Emanuele Ridi. Originál talianská Pizza :-D je...

prazdny

Rýchla pečeň

Hlavné jedlá

Ak sa chystáte pripravovať pečeň (bravčovú, kuraciu, husaciu ... ) ponúkam jednu rýchlovku...

prazdny

Segedínsky guláš z rýb

Hlavné jedlá

V poslednej dobe som čítal niekoľko spôsobov na prípravu segedínskeho gulášu v rôznych obmenách, ale tento...

prazdny

Špagety zo Stredomoria

Cestoviny

Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným...

prazdny

Zeleninovo-kuracia polievka

Kuracie mäso

Táto polievka má výbornú chuť, dnes som ju robila prvý krát. Vlastne je to moja...

prazdny

Hydinová pečeň po libanonsku

Kuracie mäso

Velmi zajímavá kombinace a překvapivě velmi dobrá. Varianta teplá i za studena.