prazdny

Paštrnákové knedličky s rukolovým pestom

Bezmäsité jedlá

Zemiaky a paštrnák si očistíme a pripravíme si zvyšné suroviny na knedličky.

prazdny

Rybacie filé na cesnaku a chrene

Hlavné jedlá

Ryby a chren? Prečo nie. Každá zmena v príprave jedál je ku prospechu....

prazdny

Polievka z fazuľových strukov so špenátom

Bezmäsité jedlá

Nevarím s knihou receptov v ruke ani s váhou. Varím si intuitívne zo surovín, ktoré...

prazdny

Tatarákový závin

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...

prazdny

Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty

Hlavné jedlá

Rybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do...

prazdny

Zapekané tortily taquitos

Bezmäsité jedlá

Očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme. Keď sú mäkké, vodu zlejeme.

prazdny

Hutný guláš bombajstický

Bravčové mäso

Tento recepis nepatrí do kolekcie mojich zdravých či racionálnych. Je však stále zima, organizmus potrebuje...

prazdny

Cestoviny na zeleno

Cestoviny

Mám rada cestoviny na akýkoľvek spôsob, preto inšpirácia aj pre ostatných :-)

prazdny

Restovaná kuracia pečeň s omáčkou z hrubozrnnej horčice

Kuracie mäso

Tento recept je obmenou pôvodného receptu na teľaciu pečeň, ktorý som objavil asi pred 4 rokmi....

prazdny

Karfiol so strúhankou alebo s kakaom

Bezmäsité jedlá

Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes....

prazdny

Pomerančové vafle s pomerančovou omáčkou

Dezerty

V mléce ušleháme metlou vejce, přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto. Na rozpálený vaflovač...

prazdny

Kapustový puding s cestovinou

Cestoviny

Očistenú, umytú, na tenké rezančeky nakrájanú kapustu urestujeme na spenenej cibuli. Pridáme soľ, ...

prazdny

Tekvicová kaša s bravčovým mäsom a zeleninová polievka so šafranom

Bravčové mäso

Príprava trvá v závislosti od počtu pomocníkov a zeleniny, či ju máme načistenú a pripravenú v mrazničke alebo nie....

prazdny

Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou

Dezerty

Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme...

prazdny

Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke

Cestoviny

Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...

prazdny

Panenka z mliečneho prasiatka s kumkvatmi a čiernym pivom

Bravčové mäso

Čerstvý syr ochutíme soľou, korením, lístkami tymianu a zmiešame s dvoma žĺtkami. Panenku zľahka...

prazdny

Slaninové cestoviny

Cestoviny

čo chladnička ponúkla a vznikla z toho výborná omáčka na cestoviny, ktorú si pochvaľuje celá rodina....

prazdny

Treska so zemiakovou kôrkou

Hlavné jedlá

Ľahké mäso z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

prazdny

Bryndzové lodičky

Večera

Zemiaky predvaríme v šupke. Nie uplne ich treba uvariť ale tak na 3/4. Očistíme a...

prazdny

Pečené jahňacie mäso s bryndzovými zemiakmi

Večera

Lahodný obed - taký slovenský.

prazdny

Hnedá ryža restovaná s cuketou a šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý a rýchly obed, či večera. Recept plný vlákniny a rôznych textúr....

prazdny

Granadírsky pochod na môj spôsob + uhorkový šalát

Kuracie mäso

Z nedele sa mi zvýšilo trochu kuracieho stehna a rozhodol som sa ho použiť, lebo na...

prazdny

Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou

Večera

Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu,...

prazdny

Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú

Hlavné jedlá

Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...

prazdny

Polévka z červených paprik

Bezmäsité jedlá

Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, nakrájené papriky a brambory. Osolíme a...

prazdny

Karfiol s jablkom

Bezmäsité jedlá

Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...

prazdny

Pražma v alobale

Hlavné jedlá

Rýchly a zdravý obed.

prazdny

Jablčné tyčinky

Dezerty

Olúpané jablká nakrájame na malé kúsky (alebo nastrúhame nahrubo) a necháme asi 15 – 20 minút podusiť...

prazdny

Kurča s medom

Kuracie mäso

Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, pridáme med a miešame, aby veľmi neskaramelizoval...

prazdny

Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami

Dezerty

Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.