Plnené cukinové mištičky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 29. augusta 2013

Dnes som mala cukinový deň..zavárala som papriku plnenú cukinovou zmesou...tak sme si urobili na obed plnené cukinové mištičky...včera som vybrala trošku viac domácej klobádky Zobraziť celý popisDnes som mala cukinový deň..zavárala som papriku plnenú cukinovou zmesou...tak sme si urobili na obed plnené cukinové mištičky...včera som vybrala trošku viac domácej klobádky z mrazáku, nedala som ju zpäť a ako plnku som ju použila do mištičiek..jedli sme so zemiakmi a zeleninou...posypala som ju strúhaným syrom..

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks vydlabané valčeky
podľa chuti
1 ČL
150 g




Postup

  1. 1

    Z cukiny som si urobila mištičky...uložila som ich do zapekacej misy, osolila a poliala troškou oleja..

    Plnené cukinové mištičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    domácu neúdenú klobásku som zbavila črievka..neupravovala som ich, čo sa týka chuti, lebo sú kvalitne dochutené..

    Plnené cukinové mištičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rozdela som masu na polovicu a vložila do mištičiek..trúbu som nechala vyhriať na 200st. a mištičky sa piekli 30min..

    Plnené cukinové mištičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokiaľ sa misšičky piekli , uvarila som zemiaky a nastrúhala syr..uložila na tanier, ozdobila sezónnou zeleninkou...podávala som k nim paradajkový šalát s cibuľkou...dobrú chuť..

    Plnené cukinové mištičky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

margaretka28
robíš krásne fotky, varíš výborné jedlá, máš dobré nápady, skrátka si šikuľka !!
anina6
ďalší dobrý tip od teba Izka, ďakujem. krásne, chutné, zdravé, super.
mariamka
wau toto asi spacham s tou indickou obludou :) dobry napad,, @izabelka uz som sa pytala na tie vysivky, ci je to vasa praca, lebo viem, co je za tym prace, robila som celu seriu velkonocnu..
izabella929
@mariamka..prep áč, ale som nepostrehla otázku...áno robila som to ja, ale je tomu už asi 12 rokov nazad...už nemám na to trpezlivosť..teraz sa už ručným prácam vôbec nevenujem..robila som krásne veci, ale už je všetko preč..hačkovala, vyšívala, plietla aj ponožky, rukavice..proste už to nie je moderné, hoci ručná práca je krásna..moja mamka robila aj obrazy...používam v dome už iba moderné obrusY aj dečky..proste je s tým veľa roboty a veru popri veľkej záhrade úžitkovej aj okrasnej , nezostáva na to čas a trpezlivosť..Ďakujem pekne za komentár...)
mariamka
netreba sa ospravedlnovat, ved, kto by o tom pochyboval pri tolkej zahrade a kope prace :)) krasna praca a viem o com vravim, ved sme takmer rovesnicky, bolo samozrejme, ze sme denne vysivali, hackovali, strikovali, sili, moje decka rastli s tymi svetrami, to som len dopletala rukavy a dlzku, krasne spomienky :)), obrazky v kuchyni mam tiez rucne vysivane a kopa este caka na zaramovanie , tusim si uz mozeme aj tykat :))
sracz
... výborný nápad a ešte "lepšejšia" jeho realizácia, milá @izabella929 prajem dobré po chuti a príjemné trávenie!!! -:)))
paploska
krásna fotka a chutný recept :.) z mojej obľúbenej cuketky :-)
izabella929
@sracz...te ší ma, že sa ti mištičky páčia...boli chutné s klobáskovou zmesou..cukinka bola upečená na chrumkavo...paráda...) @paploska... áno, cukina je použiteľná na všetko a do všetkého...) ďakujem vám obom za milé komentáre.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia