Cviklové batôžky so šošovicovou plnkou

David Kollár
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 27. septembra 2015
Cviklové batôžky so šošovicovou plnkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 180/170 °C

Suroviny

300 g
20 g
200 ml
2 ks stredné
200 g
50 g
30 g
20 g




Postup

  1. 1

    Najskôr upečieme repu zabalenú v alobale na 180°C približne hodinu. Keď repa vychladne, pripravíme kysnuté cesto, do ktorého primiešame najemno nastrúhanú upečenú repu. Cesto necháme vykysnúť.

  2. 2

    V hrnci na olivovom oleji prudko urestujeme na kocky nakrájaný baklažán. Pridáme avokádo a uvarenú červenú šošovicu. Všetko podlejeme trochou vody a dusíme. Dochutíme a na konci pridáme maslo.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme, narežeme na štvorce, ktoré naplníme ragú a vytvarujeme taštičky. Pečieme pri 170°C približne 30 minút.

Diskusia k receptu

babav
Pekny a zaujimavy recept .Sosovica , baklazan , avokado , repa ...
vsetko zdrave .