Zajačí chrbát s hlivou v zemiakovom župane
Zoltán Bako
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 1. januára 2015
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 1. januára 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Zajačí chrbát odblaníme, nožom spravíme pozdĺžne rezy a zľahka naklepeme. Hlivy nasekáme nadrobno a krátko urestujeme na panvici s trochou masla.
- 2
Hlivy necháme mierne vychladnúť a uložíme na pripravené filety. Osolíme, okoreníme a opatrne zvinieme. Zemiaky očistíme a pomocou strúhadla nastrúhame na dlhšie špagety.
- 3
Zajačie filé obalíme a pomaly na panvici opekáme dozlata. Opečené vložíme do rúry rozohriatej na 160 °C a dopečieme.
- 4
Zeleninu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, krátko povaríme v osolenej vode a hneď schladíme. Na panvicu dáme maslo, zeleninu krátko podusíme, zalejeme smotanou a pomaly zredukujeme. Mierne osolíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu