Zajačí chrbát s hlivou v zemiakovom župane

Zoltán Bako
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 1. januára 2015
Zajačí chrbát s hlivou v zemiakovom župane
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks filety
100 g
3 ks väčšie
2 ks
2 ks
1 téglik
 g




Postup

  1. 1

    Zajačí chrbát odblaníme, nožom spravíme pozdĺžne rezy a zľahka naklepeme. Hlivy nasekáme nadrobno a krátko urestujeme na panvici s trochou masla.

  2. 2

    Hlivy necháme mierne vychladnúť a uložíme na pripravené filety. Osolíme, okoreníme a opatrne zvinieme. Zemiaky očistíme a pomocou strúhadla nastrúhame na dlhšie špagety.

  3. 3

    Zajačie filé obalíme a pomaly na panvici opekáme dozlata. Opečené vložíme do rúry rozohriatej na 160 °C a dopečieme.

  4. 4

    Zeleninu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, krátko povaríme v osolenej vode a hneď schladíme. Na panvicu dáme maslo, zeleninu krátko podusíme, zalejeme smotanou a pomaly zredukujeme. Mierne osolíme.

Diskusia k receptu

ampara
Takú omáčku som už jedla,ale mne tam vadia tie konfety.Lepia sa na jazyk.
radox1
ta mliecna pena dobre drzi tvar a nespadne po pridani soj.lecitinu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia