Foto: stevca
dnešný sladký obed :) nepíšem váhu surovín, lebo ja to mám už v oku tak nevážim, len to základné :))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
ja pripravujem v kyske-miske - do nej si dám najprv droždie rozdrvené, cukor vanilkový aj kryštálový, zalejem vlažným mliekom a premiešam, potom pridám trochu hrubej múky a viacej z hladkej múky, - cesto musí byť také hustejšie ako na palacinky. dobre premiešam kysku zatvorím a nechám kysnúť. kto nemá kysku premieša v nejakej miske a prikryje čistou utierkou
- 2
na palacinkári - ktoré je na volské oká pečiem z vykysnutého cesta lievance, palacinkár potriem trochou oleja aby sa nelepili.
- 3
2 upečené lievance spojím ľubovolným lekvárom, ak máme takpostriekam šľahačkou a polejem roztopenou čokoškou. dnes sa mi nechcelo ísť do obchodu tak sme mali iba lievance s lekvárom z tekvice hokkaido - recept na neho je v mojej KK
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu