Lievance

stevca - fotkastevca, 1. júna 2013
Lievance
Foto: stevca

dnešný sladký obed :) nepíšem váhu surovín, lebo ja to mám už v oku tak nevážim, len to základné :))

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kocka
0,5 l
1 balíček
 podľa chuti
 na pečenie
 na potieranie lievancov




Postup

  1. 1

    ja pripravujem v kyske-miske - do nej si dám najprv droždie rozdrvené, cukor vanilkový aj kryštálový, zalejem vlažným mliekom a premiešam, potom pridám trochu hrubej múky a viacej z hladkej múky, - cesto musí byť také hustejšie ako na palacinky. dobre premiešam kysku zatvorím a nechám kysnúť. kto nemá kysku premieša v nejakej miske a prikryje čistou utierkou

  2. 2

    na palacinkári - ktoré je na volské oká pečiem z vykysnutého cesta lievance, palacinkár potriem trochou oleja aby sa nelepili.

  3. 3

    2 upečené lievance spojím ľubovolným lekvárom, ak máme takpostriekam šľahačkou a polejem roztopenou čokoškou. dnes sa mi nechcelo ísť do obchodu tak sme mali iba lievance s lekvárom z tekvice hokkaido - recept na neho je v mojej KK

Diskusia k receptu

modrykamen
Ako sa moje deti a známi hnevajú, keď poviem "od oka" - to je najlepšia váha. Len ako budú variť a piecť podľa mojich receptov bez gramáže ?
stevca
no kedže moja maminka je kuchárka tak som sa miere "OD oka" priučila aj ja :)) a váha len na ten základ - čo sa týka varenia na torty a zákusky len vážim :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia