Toto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov. Je chudobný na lipidy a preto sa môže využiť aj pri Zobraziť celý popisToto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov. Je chudobný na lipidy a preto sa môže využiť aj pri "odtučňovačke".
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pšenicu máčame 12 hodín, zlejeme, zalejeme čerstvou vodou a varíme cca 30 minút.
- 2
Karfiol rozoberieme na malé ružičky, varíme asi 7 minút aj s kukricou /zaváranú netreba, len ju nakoniec pridáme/, na posledné 2 minúty pridáme na pásiky nakrájanú papriku.
- 3
Rozohrejeme maslo, kratúčko na ňom opražíme kurkumu, pridáme uvarenú pšenicu a zeleninu.
- 4
Rajčinu pokrájame nadrobnejšie, pridáme k pšenično-zeleninovej mase, všetko spolu miešame na ohni ešte asi 5 minút a opatrne osolíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu