Obilninová zmes ZELENINOVKA

nonna - fotkanonna, 28. mája 2012

Toto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov. Je chudobný na lipidy a preto sa môže využiť aj pri Zobraziť celý popisToto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov. Je chudobný na lipidy a preto sa môže využiť aj pri "odtučňovačke".

1
porcia
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
40 g
1 ks
1 ks
1 PL
 kúsok
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Pšenicu máčame 12 hodín, zlejeme, zalejeme čerstvou vodou a varíme cca 30 minút.

  2. 2

    Karfiol rozoberieme na malé ružičky, varíme asi 7 minút aj s kukricou /zaváranú netreba, len ju nakoniec pridáme/, na posledné 2 minúty pridáme na pásiky nakrájanú papriku.

  3. 3

    Rozohrejeme maslo, kratúčko na ňom opražíme kurkumu, pridáme uvarenú pšenicu a zeleninu.

  4. 4

    Rajčinu pokrájame nadrobnejšie, pridáme k pšenično-zeleninovej mase, všetko spolu miešame na ohni ešte asi 5 minút a opatrne osolíme.

Diskusia k receptu

nonna
@fialka , díkes, som rada, že zaujal a prajem príjemné chutnanie a pohodu pri kulinárčení.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia