Pikantné cestoviny s javorovým sirupom

pumaamravec - fotkapumaamravec, 7. augusta 2014

Vynikajúce rýchlo spravené jedlo s prekvapivou pikantnou chuťou. Zasýti, ale necítite sa ťažko :)

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
2 strúčiky
 štipka
2 cm
1 ks
2 ks
10 ks
2 PL
2 PL
60 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme all dente. Cesnak, zázvor a jarnú cibuľku nakrájame najemno. Nakrájame si aj rajčinky a papriku.

  2. 2

    Na olivovom oleji si osmahneme cesnak, chilli a zázvor. Ku koncu pridáme jarnú cibuľku. Prilejeme javorový sirup a sójovú omáčku. Chvílu povaríme.

  3. 3

    Pridáme rajčinky a papriku nech sa prehrejú už na zhasnutom sporáku. Pridáme sezamový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie. nakoniec vmiešame špenát a podávame.

Diskusia k receptu

mijaita
Javorovy sirup je sam o sobe vyborny, proc k nemu jeste sojovku a sezamovy olej? A do vseho citron?
pumaamravec
naozaj je to vynikajuca aj ked neobvykla kombinacia a overila sa u nas v rodine :) sojovka s javorovym sirupom ti dokopy daju super chut a sezamovy olej len prida na exotickej chuti ;)
alexdidi
Krásny, jednoduchý, rýchly recept a foto ako od profíka.
mariamka
naozaj pekny recept, pre mna nezname kombinacie, ale vela zeleniny, to je hlavne, zaradeny do kk na vyskusanie,
paploska
výborný recept :-) a páči sami, že ten špenát nie je na mraky :-)
elixir
Super krásne jedlo :) Tiež odložím na vyskúšanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia