prazdny

Pšenično - sójové rezance v pivnej omáčke

Bezmäsité jedlá

Pšenično - sójové rezance utopené v pivnej omáčke. Ako prílohu podávame napríklad divokú ryžu.

prazdny

Sviečkovica s kuskusom a so zeleninou

Hovädzie mäso

Očistenú hovädziu sviečkovú sprudka opečieme z každej strany. Osolíme a okoreníme, pridáme bylinku a zabalíme...

prazdny

Paradajkové košíčky so pšenom

Bezmäsité jedlá

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

prazdny

Kokosový šošovicový dhal s mangom

Bezmäsité jedlá

Chipsy v tomto recepte sú voliteľné, fotila som pre firmu s chipsami, tak tam 'museli'...

prazdny

Špenátové halušky s nivovou omáčkou

Cestoviny

Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, soľou a vajíčkami a vytvoríme hustejšie cesto.

prazdny

Huby plnené zeleninou

Hlavné jedlá

Rúru zohrejeme na 200 stupňov Celzia. V stredne veľkom hrnci s vriacou vodou blanšírujeme huby asi...

prazdny

Polievka z hlivy ustricovitej

Bezmäsité jedlá

Hlíva je výborná, celoročně čerstvá, voňavá houba. V mnoha kombinacích, na mnoho způsobů...

prazdny

Cibuľovo-zemiakový nákyp

Bezmäsité jedlá

*Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, ...

prazdny

Karfiol s hráškovým krémom a blanšírovanou špargľou podľa Pavla Berkyho

Bezmäsité jedlá

Módny návrhár a finalista šou MasterChef Česko 2020 Pavel Berky nám pripravil zaujímavý recept zo svojej kuchárskej...

prazdny

Cícerovo-zemiakové lievance

Bezmäsité jedlá

recept z knihy dr. Bukovského

prazdny

Tekvicovo-zeleninová fašírka

Bravčové mäso

Tekvicovo-zeleninová fašírka obalená slaninkou

prazdny

Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej

Večera

Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...

prazdny

Roládky zo pstruha s pórovou slamou

Hlavné jedlá

Pstruhy umyjeme a zbavíme šupín. Osušíme, odrežeme hlavy a prstami opatrne vyberieme celú kostru...

prazdny

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou

Bravčové mäso

Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...

prazdny

Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...

prazdny

Cannelloni s mletým hovädzím mäsom

Hovädzie mäso

Originálny taliansky recept v ľahšej verzii.

prazdny

Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou

Hlavné jedlá

Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom...

prazdny

Koláč s paradajkami

Bezmäsité jedlá

Neobyčajný koláč s paradajkami je ozajstné letné jedlo, ktoré si vďaka konzervovaným paradajkám, s rovnakou...

prazdny

Obyčajné kapustové halušky á la pavelnemecko

Bravčové mäso

Ahojte varecháči. Ako som sa dostal k tomuto receptu?Hneď po revolúcii som náhodou cestoval...

prazdny

Krupicovo-mandľové guľky bez lepku s marhuľovým pyré

Dezerty

Kto by nemal rád ovocné guľky? Dajú sa pripraviť na tisíc spôsobov a plniť rôznym druhom ovocia....

prazdny

Kuracinka na zelenine

Kuracie mäso

Výborné mäsko, aj zeleninka... máme radi kuracie mäsko akokoľkovek pripravené a aj príloha stačí iba dobrý...

prazdny

Bazalková omeletka

Bezmäsité jedlá

Mám veľmi rada taliansku kuchyňu a keď som objavila tento recept hneď som ho musela vyskúšať a...

prazdny

Cuketový perkelt so šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....

prazdny

Linguine s mrazenými morskými plodmi na víne

Cestoviny

Boli by čerstvé morské plody lepšie? Jasné! Ale tie sa u nás aj tak kupujú rozmrazené, takže je to vlastne jedno....

prazdny

Slovenčína

Kuracie mäso

alebo - čo do woku záhrada dala... :-)

prazdny

Rissoni so špargľou a rukolou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a cestoviny premiešame s olivovým olejom. Špargľu očistíme...

prazdny

Syrová cuketa

Bezmäsité jedlá

Cuketu ošúpem, nakrájam na kolieska a dám do zapekacej misy. Potom do cca 50ml olivového...