prazdny

Kapustové štvorčeky

Bezmäsité jedlá

Kapustu vyžmýkame, pokrájame nadrobno alebo zomelieme.

prazdny

Obilninová zmes ZELENINOVKA

Bezmäsité jedlá

Toto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov....

prazdny

Plnené šampiňóny

Hlavné jedlá

Recept som si vymyslela sama, podla svojho gusta. Je to veľmi chutné jedlo a doba prípravy...

prazdny

Rizoto so zajačími chrbátmi a pórom

Hlavné jedlá

Z času na čas ma „prepadne“ chuť na dáku gastronomickú lahôdku v mojom poňatí. Možno sa...

prazdny

Hus so zemiakovou plnkou

Bravčové mäso

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme k nej na...

prazdny

Vianočný kapor na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Kapra umyjeme, rozdelíme na porcie, osolíme a polejeme citrónovou šťavou. Potrieme ho grilovacím korením...

prazdny

Špagetové mäsko

Bravčové mäso

po dlhšom čase zas pridávam receptík tak dúfam že vám bude chutiť varecháči :)

prazdny

Zemiakovo–vaječná zapekaná dobrota

Hlavné jedlá

Oškrabané zemiaky nasekáme na drobné kocky a osmažíme na panvici na olivovom oleji dozlata.

prazdny

Srnčí chrbát v kapustovom liste

Hlavné jedlá

Divina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju...

prazdny

Exotická kačica jambalaya

Hlavné jedlá

Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....

prazdny

Pizza z lístkového cesta

Večera

Lístkové cesto rozmrazíme, rozvaľkáme na plech. Natrieme paradajkovým pretlakom do ktorého sme roztlačili cesnak a...

prazdny

Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito

Bezmäsité jedlá

Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...

prazdny

Bláznivé koleno

Bravčové mäso

Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...

prazdny

Zeleninovo-mliečna štrúdľa RRANDEVÚÚZ

Bezmäsité jedlá

Recepis je trošku "babračkový", ale výsledok s mierne zvláštnou, netradičnou chuťou stojí za tú námahu....

prazdny

Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu.

prazdny

Farfalle s tuniakovo-rajčinovou omáčkou

Cestoviny

Rada robím recepty, ktoré nevyžadujú dlhú úpravu a ešte sú aj vynikajúce. Medzi také patrí aj...

prazdny

Zemiaky so zeleninou na kapustovom liste

Hlavné jedlá

Na oleji osmažíme slaninku, pridáme vopred uvarené zemiaky a chvíľu ich s každej strany poopekáme....

prazdny

Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou

Kuracie mäso

Veľmi rád „labužírujem“ s pečeňou pripravovanou na rôzne spôsoby, ale kuracia má, aspoň u mňa,...

prazdny

Obaľované vajcia

Hlavné jedlá

Vajcia varíme 5 minút, potom ich trošku naklepneme, ochladíme v studenej vode a olúpeme...

prazdny

Makové palacinky s karamelizovanými jahodami

Dezerty

V mise zmiešame múku s práškom do pečiva a makom. Pridáme vajíčka, mlieko, makový...

prazdny

Zemiaky na chorvátsky spôsob

Bezmäsité jedlá

Množstvo paradajok ma v dobrom slova zmysle donútilo siahnuť po starých receptoch....

prazdny

Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom

Hovädzie mäso

Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové...

prazdny

Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej

Večera

Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...