Foto: mariamka
Občas sa mi stane, že mám v obchode "veľké oči". Tak aj tentoraz, keď som nakúpila viac, než sme stihli čerstvé zjesť. Zostalo niečo Zobraziť celý popisObčas sa mi stane, že mám v obchode "veľké oči". Tak aj tentoraz, keď som nakúpila viac, než sme stihli čerstvé zjesť. Zostalo niečo vymyslieť. Kdesi som zachytila recept na rukolovú polievku a poľníček sa pridal do duetu. Myslím, že sa vydarilo.
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny.
-
2
Poľníček a rukolu nakrájame. Už teraz to vonia úžasne.
-
3
Na peknom plátku masla a olivovom oleji speníme cibuľu.
-
4
Pridáme zemiaky a oprážame, až pekne voňajú.
-
5
Pridala som drvenú rascu, mám rada jej vôňu, hlavne, keď sa trochu opraží.
-
6
Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, vhodíme bobkové listy, prikryjeme a povaríme zemiaky do zmäknutia.
-
7
Keď sú zemiaky mäkké, bobkáče vyberieme a vývar rozmixujeme.
-
8
Vrátime späť na oheň, privedieme do varu a vhodíme nakrájané byliny. Tie iba chvíľu sparíme.
-
9
A za stáleho miešame prilejeme sladkú smotanu. Necháme prejsť varom a odstavíme.
-
10
Ja som na zahustenie použila pohánkové vločky, tie už netreba variť, iba zakryjeme a necháme v horúcej polievke dôjsť. Môžete použiť ovsené, alebo klasickú zátrepku, resp. nič, ak je dostatočne hustý zemiakový základ.
-
11
Dochutíme, ja som kvapla trošku octu, máme radi kyslejšie chute, do taniera som rozdrobila nivu, namlela korenie a pokvapkala olivovým olejom extra virgin. Ak máte radi pikantnú chuť rukoly (tá tam hrá prvé husle), určite doporučujem.
páči sa mi, že taká netradičná, že vieš ako je poľníček slovensky a tak .-)
sa mi len zdá, že z receptu vypadli vločky a aj ocot (ten nedám), ale nekontrolovala som to podrobne, keď ale budem v podobnej situácii, že sa mi tieto bylinky budú tlačit v chladničke, rada vyskúšam
@safran viem, ze to tam nemam, umyselne, to su uz len veci "navyse, kazdy to pozna, a prida si podla seba
@svedka bola by z toho pekna "zaburina" :)) ale ja som nechcela krem, samozrejme ze sa da aj tak, diky
@kukulienka71 prekvapil ma ten Lidl, ze na malej ploche tolko cerstvych veci, dik, foto by bolo krajsie za denneho svetla :)
@elixir vitaj v klube okatych :))
diky za vase komenty :)
tiez ako @havino aj @alex37 mam rukolu velmi rada, viem ju jest so vsetkym, kazdy nemusi tu horku chut, ale da sa jej velmi rychlo podĺahnut, doslova "droga" :)) ak vyskusate, dajte vediet, budem sa tesit :)