Šúľance s rukolovým pestom
Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 2. marca 2016
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 2. marca 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí obielime a najemno nastrúhame. Primiešame múku, vajce, maslo, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme šúľance a varíme v slanej vode, po vyplávaní ešte 2–3 minúty. Topinambur očistíme, nakrájame a dáme uvariť.
- 2
Pesto pripravíme tak, že všetky suroviny vložíme do mixéra a rozmixujeme na želanú konzistenciu. Polejeme ním šúľance, posypeme uvareným topinamburom a teplé podávame.
- 3
Pesto môžeme skladovať v chladničke v uzatvorenej nádobe s tenkou vrstvou oleja navrchu až dva týždne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu