Šúľance s rukolovým pestom

Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 2. marca 2016
Šúľance s rukolovým pestom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
250 g
2 ks
50 g
1 ČL
200 g
Pesto:
100 g
1 kl
2–3 strúčiky
50 g
200 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí obielime a najemno nastrúhame. Primiešame múku, vajce, maslo, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme šúľance a varíme v slanej vode, po vyplávaní ešte 2–3 minúty. Topinambur očistíme, nakrájame a dáme uvariť.

  2. 2

    Pesto pripravíme tak, že všetky suroviny vložíme do mixéra a rozmixujeme na želanú konzistenciu. Polejeme ním šúľance, posypeme uvareným topinamburom a teplé podávame.

  3. 3

    Pesto môžeme skladovať v chladničke v uzatvorenej nádobe s tenkou vrstvou oleja navrchu až dva týždne.

Diskusia k receptu

luclup
Rukolu mam velmi rada, na sulancoch som ju este nikdy nevidela, teda rukolove pesto vseobecne :) zaujimavy napad, ja sulance poznam len s makom ci orechami :) chvalim a davam 5* :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia