Paradajkový koláč s rukolou
Mám ho z knižky zameranej na vegetariánske jedlá. Keď som recept zbadala, hneď som vedela,...
Mňamka..:)
Tak je to fajn recept... chuti mne a aj mojej rodinke. dufam že aj vám ......
Domáce rezance so špenátom a syrom
Niečo narýchlo z mne dostupných surovín. U nás máme radi špenát na rôzny spôsob, preto...
Mrkvová krémová polievka so zelenou paprikou
Čím viac varím, tým viac nápadov mám, čo s čím a ako kombinovať. Dnešná...
Tofu údené na šampiňónoch, rýchlo a chutne
Ako hovorievala moja stará mama o niektorých jedlách. veď sú v tom samé dobré...
Sýrová omeleta se špenátem
Dostali jsme chuť na omeletu. Zase jsem viděl v televizi že si dělali omeletu. To...
Pánvičkové rizeto
Tak jsem se rozhodl opět přidat nějakou dostupnou rychlovku na zpracování něčeho , co nám zbývá a...
Pečená paprika
Tento recept je v našej rodine už veľmi dlho, odkiaľ neviem... pripravoval ho už môj dedko......
Celozrnnky s cottage cheesom a zeleninkou
Všetci poznáme varenie typu " Co dům dal ". Túto situáciu som mala aj ja dnes,...
Bravčové koleno na pive
Bravčové koleno prešpikujeme kúskami cesnaku. Vložíme do hrnca, zalejeme litrom piva. Pridáme očistenú mrkvu,...
Pečeňovec dubový na smotane
Je sezóna húb našla som pečeňovec dubový a tak som ho nakoniec urobila na smotane pridala dve...
Zelený šalát s opečeným kozím syrom
Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.
Tarator s orechmi - Таратор с орехи
Určite každý vie čo je tarator, takto ho však robí ten môj - orginálny Bulhar priamo...
Bramborový koláč
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný syrový květák a nakrájenou kapii, osolíme a opepříme....
Vnútornosti na divoko
Údenú slaninu pokrájame na kocky a dáme do hrnca škvariť. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu...
Šarišské kapustníky
Kapustníky sa robia po celom Slovensku. Ale u nás na Šariši sa robia na rozdiel od...
Orecchiette con cima di rapa
Cime di rapa, po slovensky listy z kvaky, orecchiette po slovensky uska. Je to stary taliansky...
Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....
Sójové rezance v cibuľovej marináde
Sójové rezance si uvaríme obvyklým spôsobom. Necháme ich vychladnúť a vyžmýkame. Veľkú cibuľu očistíme a pokrájame...
Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...
Cícerové burgre
Veľmi chutná a lacná alternatívna ku klasickým hovädzím hamburgerom.
Krémové zeleninové karí s ryžou
Na strednom ohni vo veľkej panvici si zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, ...
Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi
Slivkovy lekvar a paradajka sa tu vzajomne doplnaju a davaju prijemnu chut tomuto jedlu. Recept...
Špagety aglio olio s hovädzím ragú
Uvarené špagety pridáme na panvičku, v ktorej máme orestovaný cesnak a čili papričku. Zľahka...
Splynutie chutí
Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá improvizácia...
Kuracie prsia so zeleninou z parného hrnca
Určite odporúčam investovať do parného hrnca. Mäsko sa rozpadá na jazyku, zelenina super chrumkavá...
Kapor po strašnicku
Ryby mám moc ráda, tak si sem tam udělám jeden, nebo dva kousky jen pro...
Pekáčik so slaninkou a kyslou kapustou
Táto chuť pekáčika dostane každého... ochutnajte a budete ho robiť zas .