
Steak s fazuľovým županom a nivou
Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...

Zubáč v kukuričných lupienkoch so zemiakovým šalátom
Ak je zubáč vcelku, nakrájame ho na filety, osolíme, okoreníme a obaľujeme v múke, ...

Tajomstvo v batôžku
Veľmi rýchle a chutné predjedlo, alebo dokonca hlavné jedlo spolu s prílohou

Goody Fody steaky chicken style s cuketovými rezancami
Ľahké, rýchle a jednoduché jedlo plné bielkovín a vlákniny.

Špenátové rezance so šafranovo-smotanovou omáčkou
Raz som ochutnala výborné rezance so šafranovou omáčkou v jednej reštaurácii a odvtedy som hľadala a kombinovala...

Batatové gnocchi podľa Miss Slovakia
Batatové ňoky (gnocchi) pripraví víťazka súťaže krásy Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová.

Špenátové cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do misy...

Cuketovo-houbový guláš s opékaným párkem
Dostal jsem 12 kg zvláštní cuketu. Už jsem nevěděl co s ní dál. Tak že...

Kolienka so špenátom
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým množstvom vody (aby sa špenát...

Špekáčiky na čiernom pive
Tento recept sme si vypožičali od bratov Čechov, je to populárna krčmárska/sedliacka mňamka. Hlavne kvôli...

Omeleta priamo z rúry
Táto omeleta sa môže pripraviť aj v sobotu večer a na nedeľné ráno máme o raňajky postarané....

Prawn and Tuna Jambalaya - po slovensky: rizoto s krevetami a tuniakom
Jambalaya - je vlastne obdoba rizota, ktore je zname v nasich koncinach. Uz dlhsie som ...

Paradajková polievka s tofu
Paradajky, tofu mi velmi chutia, mam rada recepty na rozne sposoby. Priprava tejto polievky...

Cisárske trhance
Toto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by som...

Paleo krevety s okrou a sladkými zemiakmi
Recept mám od spolubývajúcej a je veľmi chutný a jednoduchý.

Zeleninové špízy s tofu
Zeleninu, šampiňóny a tofu nakrájame a kúsky napicháme na špajdle.

Mäsové guľôčky s cesnakovo– paradajkovou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, štipkou muškátového orieška, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a...

Pangasius v Červenom mori
. je to taká netradičná varianta na guľky v paradajkovej omáčke. to keď nemáme mleté...

Hubové ragú a medvedia quinoa
S ocinom sme boli cez víkend natrhať asi prvý Kysucký medvedí cesnak... ten chudáčik potom prekonal...

Hovädzí guláš so špikovými knedličkami
Guláše a perkelty patria do našej ľudovej kuchyne. Viac fantázie v príprave nových príloh, ktoré...

Tatársky biftek z húb
Huby očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvicu s olejom pridáme zomleté huby, mierne...

Bravčovina na čerstvých šampiňónoch
S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.

Kačacie prsia na hubách so zemiakmi
Hrubozrnnú soľ zmiešame s provensalským a bielym korením. Túto zmes votrieme do kačacích pŕs a necháme...

Obyčajné rezne
Kuracie prsia naporciujeme na rezne, umyjeme a osušíme. Mäso osolíme a rezne postupne obalíme v...

Pečené kuracie prsia s kuriatkami a smotanovými haluškami
Kuracie prsia vložíme do bieleho jogurtu na asi 3 hodiny. Vyberieme, osolíme, okoreníme a...

Odkukané mäsko
Raz ma kamarátka pohostila výborným soté, nevedela som sa ho dojesť. Inšpirovala som sa a...

Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť...